„Támogassa
A lényeg

Kocsis Máté: Három év börtönt kaphat, aki az ország szuverenitására tör

18/11/2023 11:47

| Szerző: Klubrádió

Szombaton tartják a Fidesz kongresszusát a Hungexpón, délután a miniszterek és Orbán Viktor is beszédet mond. Az országos választmány ismét a miniszterelnököt jelölte pártelnöknek, és az elnökségben se várható meglepetés: az eddigi alelnököket, Gál Kingát, Kubatov Gábort, Kósa Lajost, és Németh Szilárdot jelölték.

Kocsis Máté frakcióvezetőt Varga Judit volt igazságügyi miniszter a 444 tudósítása szerint „fiatal Mikszáth Kálmánként” hívta a színpadra, utalva kollégája könnyednek és szellemesnek szánt parlamenti megjegyzéseire.

Kocsis felszólalásában a benyújtás előtt álló szuverenitásvédelmi törvénycsomagról beszélt: a jogszabályegyüttest keddre ígérte a Fidesz, de még mindig nem nyújtották be az országgyűlésnek.

A frakcióvezető azt mondta, hogy az ellenzék külföldi milliárdosok pénzéből akar hatalomra kerülni, ennek érdekében szerinte okirathamisítástól és csalástól sem riad vissza, "úgy táncol, ahogy Soros fütyül", így aztán joguk van tudni a magyaroknak, mit ígérnek "guruló dollárokért" cserébe.

Úgy fogalmazott: alaptörvényi garanciát kap Magyarország szuverenitásának védelme, minden választáson induló minden szervezetre ugyanazok a szabályok vonatkoznak majd, és utalt a Btk. szigorítására is: három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtja majd a törvény azt, ha valaki "külföldi érdek alapján, külföldi pénz elfogadásával akarja befolyásolni a választásokat".