„Klubrádió
Reggeli gyors

"Az új tanév várhatóan nem a járványról szól majd"

31/08/2021 10:12

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Szükség esetén újra bevezethetnek korlátozásokat, de a jelenléti oktatás felfüggesztését valószínűtlennek tartja Budai Marcell. A HÖOK kommunikációs vezetője szerint az egyetemisták körében magas az átoltottság.

2021. augusztus 31. Reggeli gyors - részlet 21.08.30. Budai Marcell
05:10
00:00

Jelenleg a megszokott módon, jelenléti oktatással tervezik megkezdeni az új tanévet. Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) kommunikációs vezetője nem lát nagyobb változást az oktatási rendben. Hozzátette azonban, hogy a kollégiumok saját hatáskörükben korlátozásokat vezethetnek be. Nem kizárt, hogy egyes kollégiumokban csak olyanok kapjanak helyet, akiknek van védettségi igazolványa.

Elképzelhetőnek tartja, hogy bizonyos korlátozásokat újra bevezetnek abban az esetben, ha járványügyi adatok indokolttá teszik, de az valószínűtlen, hogy újra teljeskörű távoktatást vezetnek be. Budai megjegyezte, hogy az oltási hajlandóság épp az egyetemisták körében jellemzően magas. "Ha már tudományokkal foglalkozunk, semmi nem indokolja, hogy ne bízzunk eredményeikben" – tette hozzá. Ezért is lehetséges, hogy ebben a korosztályban 80 százalék körüli az átoltottság.

Tanévnyitó tanácsülés a Pécsi Tudományegyetem Állam- és
 
Pécsi TudományegyetemFotó: MTI/Sóki Tamás
 

2021. augusztus 31. Reggeli gyors - részlet 21.08.30. Rozsos Erzsébet
08:29
00:00

Rozsos Erzsébet, ápolásetikus a klubrádióban arról beszélt, hogy az iskolakezdéssel nagyon fontosnak tartja, hogy a lehető leghamarabb, a szakirodalom szerint már 7 éves kortól érdemes a gyerekeket koruknak megfelelően tájékoztatni az egyes vizsgálatok, beavatkozások, köztük oltások fontosságáról.

A beszélgetéseket az egyes lejátszókra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Budai Marcellel
2021.08.31., kedd 7:47
Riporter: Dési János