„Klubrádió
Esti gyors

Harangozó: Jobb, ha az ellenzéki jelöltek arra készülnek, lehallgatják őket

31/05/2021 23:06

| Szerző: Klubrádió

Csak azért, nehogy meglepetés érje a kormánnyal szemben politizálókat, számoljanak annak lehetőségével, hogy a Fidesz minden alkalommal lehallgatja és megfigyeli őket – mondta Harangozó Tamás MSZP-s képviselő a DK-s Czeglédy Csaba esete kapcsán.

2021. május 31. Est gyors-részlet / Interjú, Harangozó Tamás - 2021.05.31.
07:29
00:00

Ha valaki ellen büntetőeljárás zajlik, akkor persze előfordulhat, hogy a hatóságok titkosszolgálati módszerekkel megfigyelik. Ha azonban nem ez a helyzet, hanem azért követnek egy személyt így, mert politikai ellenfél, vagyis a kormányzat politikai okokból képes és hajlandó felhasználni a nemzetbiztonsági, illetve rendőrségi szerveket, akkor az egyrészt bűncselekmény, másrészt a dolgok legalja lenne. Így reagált Harangozó Tamás, a parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának MSZP-s tagja arra, hogy szombaton kiderült, a DK-s Czeglédy Csabát titkos rendszámú autót használva figyelte a rendőrség.

Harangozó megjegyezte, Varga Judit igazságügyi miniszter idén április közepéig, vagyis alig több mint negyed év alatt, csaknem ötszáz nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtést engedélyezett, ami a szocialista képviselő szerint elég ijesztő szám.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
 Harangozó Tamás MSZP-s képviselő felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
 

Harangozó szerint amúgy nem sok értelme lenne, ha a kormányzat állami titkosszolgálati eszközöket vetne be egy ellenzéki politikus ellen, mert az erről szóló döntésnek úgyis nyoma maradna, ami aztán egy kormányváltás esetén büntetőeljárást alapozhatna meg. „Másrészt az UD Zrt. ügye óta pontosan tudjuk, hogy a Fidesztől nem áll messze, hogy magán biztonsági cégek igénybe vételével is intézzék a dolgaikat” – fogalmazoptt.

Egyben biztos lehet mindenki, az aki a jelenlegi hatalommal szemben politizál, például képviselőjelöltnek indul, jobban teszi, ha úgy áll hozzá, arra készül, hogy őt minden alkalommal lehallgatják és megfigyelik, és akkor nagy meglepetés nem érheti – tette hozzá az MSZP parlamenti képviselő.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Esti gyors/Interjú Harangozó Tamással
2021. május 31., hétfő 18.40
riporter: Dési János