„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hallgatók a hallgatókért - az iKlubrádió

3/03/2021 22:04

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A csoport, amely kezdetben azzal a céllal jött létre, hogy az alapítók segíthessenek közelebbi barátaiknak, hogy online hallgathassák tovább a Klubrádiót, alig három hét leforgása alatt egy 5500 főt számláló közösséggé duzzadt. Ennek megfelelően a problémák megoldása szervezettebb formát öltött. A technikai akadályok elhárítása mellett, anyagi segítséget is igyekeznek nyújtani azoknak, akik egyébként nem tudnák hallgatni a rádiót.

2021. március 03. Megbeszéljük - részlet 21.03.03. Ádám Katalin
09:55
00:00

Alig egy héttel azelőtt, hogy a Klubrádió kénytelen volt leállítani földi sugárzását, pánikszerűen kezdtek a hallgatók alternatív megoldást keresni, hogy továbbra is hallgathassanak minket.

Ádám Katalin kezdetben csak néhány, a technikai beállításokkal hadilábon álló bölcsész ismerősének akart segíteni. Az internetes Klubrádió (iKlubrádió) elérését segítő csoport alapítója és egyik koordinátora, aki egyébként reál területen tevékenykedik, maga sem hitte, hogy a problémák és a megoldások átlátható rendszerezéséért alapított közösség alig három hét alatt 5500 fős tömeggé duzzad.

Mint elmondta, kezdetekben arra kellett rájönniük, hogy annyiféle alapvető, az internetes rádiózás alapfeltételét képező kompetencia okoz problémát sokaknak, hogy azt szervezetlenül nem tudták volna megfelelően megoldani. Ma, ha valakinek problémája van, valamit nem ért, a csoportban felteheti a kérdést, amire a hozzáértő tagok szinte azonnal válaszolni tudnak.

 
Ádám Katalin 
Fotó: Facebook
 

A csoport legkomolyabb eredménye mégsem ez, hanem a kezdeményezés, hogy azoknak is segítséget tudjanak nyújtani, akik nem járatosak sem az internet világában, sem anyagilag nem tudják finanszírozni maguknak az internetszolgáltatást, és azokat az eszközöket, amelyek a Klubrádió hallgatását lehetővé tennék. A csoporthoz érkező e-mailekben, vagy telefonon beérkező segítségkérések koordinációját, és a felajánlások szervezett lebonyolítását az úgy nevezett angyalok, egy másik alapító Kürti Judit részvételével intézik.  

A teljes beszélgetést meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Megbeszéljük...
21.03.03. 17:05
Riporter: Bolgár György