„Klubrádió

Hallgassunk Klubrádiót Raspberry Pi-vel!

25/01/2021 08:27

| Szerző: Klubrádió

Egy kedves hallgatónk küldte nekünk az alábbi leírást, hogyan oldotta meg, hogy Raspberry Pi mikroszámítógép segítségével édesanyja tudja otthon online hallgatni a Klubrádiót - hasonló módon, mintha hagyományos készüléken tenné.

Barkácsoló kedvűeknek iso becenevű hallgatónk (akinek nagyon hálásak vagyunk a segítségért) készített egy összeállítást, hogyan fabrikáljanak otthonra online rádiót. Ez a megoldás sem sokkal olcsóbb, ha mindent hozzávalót meg kell venni, de ha van már otthon egy micro-SD kártya, egy külső bemenetet lejátszani képes készülék vagy netán még egy Raspberry Pi is, akkor sokkal egyszerűbb ez a megoldás.

A Raspberry Pi egy bankkártya méretű, egyetlen áramköri lapra/kártyára integrált egykártyás számítógép, amelyet az Egyesült Királyságban fejlesztettek oktatási célokra, de kiváló médiaszerver is készíthető belőle.

Hallgatónk lépésről lépésre leírta, hogyan készíthet valaki egy házi készüléket, mellyel online lehet hallgatni a Klubrádió adását. Innen tölthetik le a részletes útmutatót.

Az egész megoldás lelke a Raspberry pi mikroszámítógép, amely egy SD-kártyára telepített Pi Musicbox nevű ingyenes alkalmazás segítségével fogja lejátszani a Klubrádió adását. Lehet, hogy elsőre bonyolultnak tűnik, de a leírást szóról szóra követve egyáltalán nem olyan szörnyű!