„Klubrádió

Hogyan üzemeljük be az internetrádiót?

21/01/2021 15:02

| Szerző: Klubrádió/pj

Kollégánk videón keresztül mutatja be, hogyan is lehet Klubrádiót hallgatni internetes rádiókészülék segítségével.

Internetes szerkesztőnk nem egy Horst Fuchs, és nem is termékbemutatót akar tartani önöknek, hanem segítséget nyújtani azoknak, akik úgy döntöttek, hogy egy internetrádiót szereznek be, hogy hallgatni tudják a Klubrádiót.

Az első videóban arról beszél, mire van szükség ahhoz, hogy valaki egy ilyen készülékkel online tudjon minket hallgatni. A készülék mellett szükség van áramra és wifi kapcsolatra.

Kipróbáltunk három készüléket is, amely alkalmas internetes rádióhallgatásra, és ezeket segítségével egyesével is bemutatjuk, hogyan állítsák be a hálózati kapcsolatot, majd a Klubrádiót is. (A bemutatott három készüléken túl természetesen más márkájú internetrádiók is alkalmasak az online vételre.)

Az első rádió az Albrecht DR 450-es márkájú darab. A készüléknek van magyar nyelvű menüje - bár a készülékhez kapott használati utasításban nincs magyar nyelvű tájékoztató -, és van hozzá távirányító is. A készülék alkalmas internetes, digitális és FM rádióállomások vételére. Találtunk az interneten egy rövid leírást is a készülékről. A használati utasítása itt található az interneten.

A következő készülék a oneConcept TuneUp márkanévre hallgat. Ennek is van magyar nyelvű menüje, nincs hozzá távirányító, de van rajta jackdugós kimenet, amihez plusz külső hangszórót vagy fejhallgatót is lehet kötni. A készülék alkalmas internetes, digitális és FM rádióállomások vételére. Rövid leírás a rádióról itt. A használati utasítását pedig itt találják.

A harmadik internetrádió, amit kipróbáltunk, a Renkforce RF-IR-Mono1 márka. Ennek sajnos nincs magyar nyelvű menüje, van hozzá távirányító, és van rajta két jackdugós kimenet, az egyikkel külső hangszórót, a másikkal fejhallgatót lehet rá kötni. A készülék alkalmas internetes, digitális és FM rádióállomások vételére, és Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik. A kijelzője kicsi, de úgysem nézni fogjuk a készüléket; nehezebb beállítani rajta a wifi hálózatot, de ha egyszer ez sikerül, utána ezzel már nem kell foglalkozni többet. Rövid leírás a készülékről itt, használati utasítás pedig itt érhető el.

JÓ ONLINE KLUBRÁDIÓZÁST KÍVÁNUNK. HADD SZÓLJON AZ INTERNETEN IS.