„Klubrádió

Rádió a tévében? Lehetséges.

15/02/2021 15:03

| Szerző: Klubrádió

Többször szóltunk már arról, hogy akár tévékészülékeken is elérhető a Klubrádió adása. Most elmagyarázzuk részletesen is, hogyan.

Telekom és Invitel

Ennek a két szolgáltatónak a csatornakínálatában sok-sok rádió is szerepel (Telekom, Invitel), így akár tévén keresztül is hallgathatja a Klubrádiót. Akár még úgy is, hogy nincs külön internet bevezetve a háztartásba, de nem feltétlenül, ugyanis akkor teheti meg ezt, ha IPTV-szolgáltatást kap.

Akihez például parabolaantennán keresztük jön a tévé, az sajnos így nem juthat Klubrádióhoz. Az IPTV-hez jár egy kis doboz és távirányító, és ha ilyen van, akkor ott már el tudja érni a menüben az IPTV / webrádió menüpontban a Klubrádiót.

Takács Marika
 

Hogyan kérheti valaki, hogy IPTV-s szolgáltatása legyen a Telekomnál?

Fel kell venni a kapcsolatot a Telekommal. Ha másik szolgáltatója van (jellemzően Digi vagy Vodafone/UPC), azoknál nincsen olyan webrádiós szolgáltatás a tévén, amelyiknek a csomagjaiban elérhető a Klubrádió.

Ha szeretne IPTV-s szolgáltatást, keresse meg a Telekomot személyesen, a 1414-es telefonon vagy a telekom.hu-n keresztül. Ott érdeklődjön arról, hogy az ő címén elérhető-e egyáltalán a Telekom tévés szolgáltatása, ez akár utca és házszámfüggő dolog. Ha például csak parabolaantennás kapcsolatot tudnak adni, akkor nem lesz előrébb.

És ugye azért egy olyan tv-készülék sem árt, amin azért menni fog mindez. Például Kékes tévén ez nem fog működni, de akár egy egyszerűbb lapostévé is megteszi már. Ezt kell majd összekötni azzal a set-top box-szal, amit kap, ehhez van egy távirányító, és azt használva tudja megkeresni a Klubrádiót a tévékészüléken. Keresse a kék gombot!

távirányító