„Klubrádió
Reggeli gyors

Hajnal Miklós: Nem szépségtapasz szerettem volna lenni a vereségben

5/04/2022 12:39

| Szerző: Klubrádió

A vasárnapi parlamenti választáson az ellenzéki összefogás nagyarányú országos veresége ellenére Budapesten növelni tudta egyéni mandátumainak számát. Az évtizedekig fideszes "bástyának” számító Hegyvidéken Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője legyőzte az ősfideszesnek számító Fürjes Balázst.

2022. április 05. Reggeli gyors - részlet 2022.04.05. Hajnal Miklós
05:30
00:00
A II. és a XII. kerület alkotja ezt a választókerületet, amit sokan Budapest legbillegőbb körzetének és legnagyobb csataterének vártak. Itt évtizedek óta nem volt arra példa, hogy ne fideszes vagy MDF-es jelölt nyerjen, és ebből a szempontból ez nagy győzelem és történelmi eredmény – mondta Hajnal Miklós. Hozzátette azonban azt is, hogy ez egy keserédes győzelem, legfeljebb öröm volt az ürömben az országos eredmény szempontjából.

Fotó: Facebook /Hajnal Miklós
 

A Momentumos politikus elmondta azt is, hogy nagyon büszkék a kerületi szinten elért sikerre, mert – még a külképviseleti szavazatok megszámolása nélkül – több mint kétezer szavazattal nyertek, és nem látják azt, hogy Fürjes Balázs a Fideszen túli szavazókat is meg tudott volna szólítani, itt nem tudták növelni a táborukat, ahogy az országos szinten sikerült nekik. Hajnal szerint az is segített az eredmény elérésében, hogy itt volt a legnagyobb a részvétel, az ellenzéki szavazók  mind voksoltak. "Akik itt elmentek szavazni, azok tényleg hittek a kormányváltásban. Ezért is szomorú ez a győzelem, mert nem szépségtapasz szerettünk volna lenni ebben a vereségben, hanem eggyel hozzájárulni egy sokkal nagyobb győzelemhez" – mondta  a II.- XII. kerület országgyűlési képviselője.

Hajnal a következő napokat a szövetségeseivel együtt arra szánja, hogy alaposan megértse ezt a választási eredményt, hogy hol veszett el az a rengeteg ellenzéki szavazó. Nem gondolja, hogy ennyire megosztott lett az ország, és hogy ez Budapest és az azon kívüli világ kérdésköre lenne. Szerinte még a fővárosban is van feladatuk, sok következtetést le kell vonni az elkövetkező napokban, mert bár több körzetet nyertek mint négy évvel ezelőtt, de itt is vannak ellenzéki tartalékok, amiket nem sikerült megmozdítani.

A politikus arról is beszélt, hogy örülnek ugyan annak, hogy lesz parlamenti jelenléte a Momentumnak, de másfajta parlamenti politizálásra lesz szükség a Fidesz negyedik 2/3-ában.

A teljes beszélgetést a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors - interjú Hajnal Miklóssal
2022. április 05., kedd 08:33
Műsorvezető: Para-Kovács Imre