„Klubrádió
A lényeg

A Hegyvidék TV jelölti vitát szervez, de...

29/03/2022 07:11

| Szerző: Klubrádió

Még tavaly októberben Fürjes Balázs vitára hívta a vele szemben induló momentumos ellenzéki jelöltet, Hajnal Miklóst, a budapesti 3-as számú választókerületben, azaz a Hegyvidéken. Már-már úgy tűnt, hogy nem lesz semmilyen vita, de most úgy néz ki, hogy mégis megtörténhet, de egészen abszurd feltételeket szabna a Hegyvidék TV.

 

A választókerületben Fürjes és Hajnal mellett indul Kovács Gergely, a Kétfarkú vezetője, illetve indul egy Mi hazánkos, Grundtner András, Jenei Dávid Gattyán pártjából illetve az LMP-ből távozó Hajdu Mária.

Fürjes Balázs Hajnal Miklós
 

Hajnal Miklós korábban a 24.hu-nak azt mondta, hogy "egy vitának van utóélete, ráadásul ha a Hegyvidék TV rendezi, akkor élőben kevesen látják majd. Az is fontos, hogy az emberek beszéljenek róla, legyen idő feldolgozni. Minél hamarabb megtörténik ez a vita, annál jobb. De ha Fürjes Balázs április 1-jén mégis kiállna velem vitázni, ám legyen”. Az április 1-jei dátum ugrott, ugyanis a Hegyvidék TV a választás előtti utolsó napra, április 2-re szervezi a találkát. Hajnal Miklós a Facebookon írta le, hogy az egyeztetésen a Hegyvidék TV egészen szürreális feltételeket támasztott, mint például:

1. A vita április 2-án, a választás előtti nap lenne.
2. A vita nem nyilvános, nem vehet rajta részt közönség.
3. A vitát nem közvetítik élőben (pedig a testületi ülést szokták), csak utólag adják le a Hegyvidék TV-n – de nem tudják megmondani, mikor.
4. Más média, illetve a jelöltek sem közvetíthetik a vitát élőben.
5. Nem tudják megmondani azt sem, hogy mikor töltik fel az internetre a felvételt, hogy utólag visszanézhető legyen.
6. A vitáról készült felvételek utólagos felhasználása a Hegyvidék TV engedélyéhez kötött.

Hajnal a Telexnek telefonban elmondta, hogy tehát a vasárnapi választás előtti napon, szombaton vennék fel a vitát. Azt nem adnák élőben, és nem is élőzhetné senki, majd ha az egész lement, a televíziónak szüksége lenne néhány óra technikai munkára, hogy egyáltalán leadhassák. Hajnal elmondása szerint kérte, hogy akkor legalább szombaton minél hamarabb, akár reggel nyolckor kezdjék el a vitát, és annak felvételét, de állítólag azt mondták, az túl korai, elég lesz tízkor. Ez praktikusan azt jelenti egyébként, hogy szombaton délután, este kerülhetne egyáltalán adásba a kerületi tévében a vita, de például az, hogy mikor kerülne fel az internetre, visszanézhető formában, az nem derült ki, Hajnal szerint arról azt mondták, nem is tudnak garanciát vállalni arra, hogy pár órán belül.