„Klubrádió
A lényeg

Fürjes: Oda Buda

4/04/2022 06:44

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz - még nem végleges eredmény alapján - úgy tűnik, két budapesti egyéni képviselői helyet tudott megszerezni, de elbukta az összes budai választókerületet. A XII. és II. kerületből álló 3-as választókerületben indult a fideszes Fürjes Balázs, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, aki Hajnal Miklóssal szemben ö százalékkal marad alul, ez több mint 2 ezer szavazatot jelent.

Brit építésziroda nyerte az új Nyugati pályaudvar tervpály
 
Brit építésziroda nyerte az új Nyugati pályaudvar tervpály
 
Budapest, 2022. március 26. Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára, a budapesti 3-as számú választókörzet kormánypárti képviselőjelöltje, a 21 tagú nemzetközi szakmai zsűri elnöke az új Nyugati pályaudvar tervpályázatának eredményhirdetése után a győztes pályamű előtt a Szépművészeti Múzeumban 2021. március 26-án. Brit építésziroda, a Grimshaw Architects nyerte a tervpályázatot. Eszerint a felszínen, az Eiffel-csarnok mögött új, 13 vágányos vasúti csarnok épül, a föld alatt pedig 6 vágányos mélyállomás lesz. A pályaudvar elővárosi, távolsági és nemzetközi vonatokat fogad majd. MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

Fürjes telefonon is gratulált a győztesnek, és azt írta, hogy oda Buda. A vereség az ő felelőssége, "egy demokráciában mindig igazuk van a választóknak, velük nem érdemes vitatkozni" - írta a Facebookon.

„A mi feladatunk: megérteni, hogy mit és miért üzennek nekünk a budai választók. Megérteni, megfontolni, cselekedni, most ez a helyes sorrend. Ma még a megérteni szakaszban vagyunk, nem kapkodom el az értékelést.”