„Klubrádió
A lényeg

Kérdőre vonta a plakátrongálót a momentumos, futás lett a vége

21/03/2022 18:00

| Szerző: Klubrádió

Hajnal Miklós ellenzéki képviselőjelölt II. kerületi választási plakátjait rongálta egy háromtagú csapat: bohócorrot és "Kamu Miki" feliratot ragasztottak fel, létrával érkeztek. Amikor a momentumos Győrffy Máté megpróbálta őket kérdőre vonni, az egyikük eliszkolt. Győrffy szerint Hajnal ellenfele, a fideszes Fürjes Balázs aktivistáiról van szó, de ez az általa közzétett videóból nem derül ki.

Győrffy Máté momentumos politikus Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben az látható, hogy három fiatal éppen egy ellenzéki plakátot rongál meg, amikor odalép hozzájuk és megpróbálja őket kérdőre vonni.

Ahogy a 444 írja, Hajnal Miklós plakátjára került bohócorr és Kamu Miki felirat a Millenárist meghosszabbító Széllkapu Park mellett. Nem hirtelen ötlet volt, a feliratot kinyomtatták előre, még létrát is vittek magukkal a rongálók.

Nem válaszoltak arra, hogy kik ők és miért ragasztják át a plakátot, sőt, amennyire tudták, arcukat is próbálták rejteni kapucnival vagy egyikük éppen a létrával. Amikor Győrffy Máté megjegyezte az egyik fiatalnak, hogy ha tűzőgépet is használnak, az már rongálásnak számít, az illető egyszerűen elszaladt.

Győrffy Facebook-posztjában arról ír, hogy már készül a rendőrségi feljelentés. Szerinte több kép készült a plakátokat átfeliratozókról és az autójukról is, mivel „mások is észrevették a fiúkat”. A három fiatalból az egyiket (akinél a létra volt), egészen a Rózsadomb tetejéig kísérte a momentumos alpolgármester.

Fürjes Balázs, a választókerület fideszes képviselőjelöltje kommentben reagált a videóra. Azt írta, hogy minden rongálást elítél, akárki kárára követik el, neki is sok plakátját megrongálták, csatolt képet is. Mint írja: „Van, amikor ez még belefér a véleménynyilvánítás tág határaiba, politikusként el kell viseljük. Más esetekben feljelentést tettünk. Jön a kampányhajrá, mindenkinek javaslom: maradjon tiszta a verseny, és ne rágalmazzuk egymást!”