„Klubrádió
A lényeg

Feljelentette a GVH-t Hajnal Miklós

17/12/2021 14:41

| Szerző: Klubrádió

A momenumos politikus szerint a Gazdasági és Versenyhivatal nem hajlandó Mészáros Lőrinc és Tiborcz István kartellgyanús ügyleteiben vizsgálódni, ezért úgy véli, a hivatal nem végzi dolgát. ezért pereli a hatóságot.

Hajnal Miklós Facebookon írt arról, hogy nyáron bejelentést tett a Gazdasági Versenyhivatalnál, mert szerinte Tiborcz István és Mészáros Lőrinc kartelleznek.

A Telex cikke szerint a politikus azt kifogásolta, hogy a hatóság nem foglalkozott Hajnal jelentésével, amelyben arra kérte a GVH-t vizsgálják meg Tiborcz István és Mészáros Lőrinc kartellgyanús ügyletét.

A politikus szerint a Testnevelési Egyetem 2020-as felújítási pályázatát úgy nyerte meg Mészáros Lőrinc, hogy csak az ő cége, a ZÁÉV és Tiborcz cége, a WHB Groupba tartozó WHB Kft. indult. Tiborcz viszont hiányosan adta be a pályázatát, és a hiánypótlási eljárást sem sikerült helyesen kitöltenie. Hajnal szerint ez gyanúsan amatőr hibának tűnik, főleg azt nézve, hogy a két cég jó kapcsolatban van egymással, többször nyertek közösen tendert.

A momentumos szerint a GVH 4 hónap alatt odáig jutott a bejelentésének kivizsgálásában, hogy írtak egy levelet a Közbeszerzési Hatóságnak és a Miniszterelnökségnek, majd lezárták az ügyet azzal az indoklással, hogy Hajnal nem tett eleget az ügy felderítéséért.

A politikus ezért bírósághoz fordul, hogy semmisítsék meg a GVH döntését, és kötelezzék a hivatalt egy újabb vizsgálatra.