„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hadházy: Varga Juditnak tudnia kellett Völner Pál tevékenységéről

3/01/2023 16:17

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Nem feltétlenül jelenti Varga Judit igazságügyi miniszter ártatlanságát az, hogy még tanúként sem hallgatták ki a Völner-ügyben – véli Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő információi szerint az igazságügyi miniszternek tudnia kellett beosztottja tevékenységéről..

2023. január 03. Megbeszéljük - részlet 23.01.03. Hadházy Ákos
13:53
00:00

Varga Judit egy interjúban azt mondta, őt a mai napig nem idézték be tanúként a Völner-Schadl-ügyben és közölte, hogy az igazságügyi minisztérium nem indított belső vizsgálatot a Völner-Schadl korrupciós botrányban, helyette a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozói járnak a minisztériumba, velük működnek együtt, és átadták a szükséges iratokat.

"Információim szerint Varga Juditnak egyértelműen tudnia kellett a Völner-ügyről" – állította a Megbeszéljük keddi műsorában Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő szerint ha nem lett volna tudomása Völner tevékenységéről, akkor is ki kellett volna hallgatniuk. Hozzátette, ő maga is foglalkozni szeretne az üggyel, bővebb információkat egyelőre nem osztana meg.

Azt azért megjegyezte, ufgyancsak információira hivatkozva, hogy nemcsak az igazságügyi miniszter, de a nyomozó hatóságok sem tettek meg mindent az ügy felderítéséért.

Magyar György a műsor korábbi részében úgy fogalmazott, Varga Judit igazságügyi miniszternek politikai felelőssége miatt egyből le kellett volna mondania, amikor kiderült hogy akkori helyettese, Völner Pál is érintett a Schadl György féle korrupciós botrányban.

A műsor további részében Hadházy arról beszélt, miért nem hajlandók a hatóságok az a Magyarországról szóló imázsfilm ügyében nyomozni.

A teljes beszéklgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Hadházy Ákossal
2023.01.03., kedd 17:15
Riporter: Bolgár György