„Klubrádió
A lényeg

Schadl becsületsértés miatt feljelentette Hadházyt

14/10/2022 13:00

| Szerző: Klubrádió

Becsületsértés miatt feljelentette Schadl György Hadházy Ákost – erről a független képviselő számolt be Facebook oldalán pénteken. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar csaknem egy éve előzetesben ülő elnöke azért jelentette fel Hadházyt, mert a politikus az RTL Híradójában azt mondta róla, hogy ő az egyik legkorruptabb végrehajtó. A képviselő bájos pofátlanságnak nevezte Schadl akcióját.

A képviselő úgy fogalmazott: „azt látjuk, hogy a végrehajtói kamara vezetője volt az egyik legkorruptabb végrehajtó”.

Hadházy Ákos szerint Schadl Györgyöt az zavarja, hogy az RTL Híradójában nem emelte ki, a végrehajtói kamara elnökeként elkövetett korrupció miatt ül, nem sima végrehajtóként elkövetett korrupcióért. Hadházy a bírósági végzés szövegét is mellékelte a bejegyzéshez, ebben azt írják:

„A feljelentő kiemelte, hogy a fenti kijelentés megfogalmazására a feljelentő végrehajtói tevékenysége vonatkozásában került sor, nem pedig a Magyar Bírósági Végrehajtói Karban betöltött elnöki tevékenységével kapcsolatban.”

Hadházy azt írta: maradjunk annyiban, hogy a Rogán-Völner-Schadl ügy egyik gyanúsítottja valóban az egyik legkorruptabb végrehajtó, azért is, mert azzal dicsekedett: "Tóninál, Barbaránál és Ádámnál" volt egy 35 évre szóló nagy biznisz ügyében.

A Schadl–Völner-ügy 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől. A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított Völner így összesen több mint 80 millió forint kenőpénzt vett át Schadltől, aki az ügyészség szerint összesen több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett így szert. Az ügynek jelenleg 15 gyanúsítottja van.

(via Telex)