„Klubrádió
A lényeg

Völner–Schadl-ügy: meghosszabbították a végrehajtói kar elnökének letartóztatását

8/08/2022 18:23

| Szerző: Klubrádió

Még három hónapig biztosan letartóztatásban marad Schadl György, a végrehajtói kar elnöke és a vesztegetési botrány másik, szintén letartóztatásban lévő gyanúsítottja – közölte a hvg.hu-val a Központi Nyomozó Főügyészség. A Völner Pál egykori igazságügyi államtitkárt is magával rántó vesztegetési botránynak már 22 gyanúsítottja van. 

A két gyanúsított egyike Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, aki ezzel a hosszabbítással november 8-ig biztosan rács mögött marad. A másik gyanúsított kiléte nem ismert.

Az ügyészség a volt igazságügyi államtitkár esetében nem látta indokoltnak a letartóztatást, úgyhogy Völner Pál (Varga Judit volt miniszterhelyettese az előző ciklusban) továbbra is szabadlábon védekezhet.

A Völner-Schadl ügynek július vége óta már 22 gyanúsítottja van. A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

(forrás: hvg.hu)