„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Rogánnak nem a 800 milliója a legrosszabb

4/02/2020 00:25

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos szerint nem Rogán Antal több mint 800 millió forintos megtakarítása vagy kétes találmánya a legnagyobb probléma, hanem a propaganda, amelyre súlyos tízmilliárdokat költ évente az ország.

2020. február 03. Esti gyors / részlet, Hadházy Ákos (20.02.03.)
06:00
00:00

Hadházy Ákos nem tudja, melyik a kínosabb vagyonnyilatkozat, a miniszterelnök nulla forintos megtakarítása vagy Rogán Antal csaknem 810 millió forintja. Hogy miért most jelent meg ez az összeg a kabinetminiszter vagyonnyilatkozatában, annak okát a független képviselő szerint a válásnál kell keresni (a bulvármédiát előszeretettel használó Rogán házaspár tavaly ősszel jelentette be, hogy válik). A tárcavezető arra hivatkozik, hogy a válás után volt vagyonmegosztás, eladott ingatlanokat, és Hadházy szerint ezzel akarhatott „legalizálni” valamit. Ha ez így történt, akkor az emlékezetes Pasa parki lakást – ahogy a G7.hu írja – négyszeres átlagos áron adták el Mészáros Lőrinc körének. Pénzt így is lehet tisztára mosni – tette hozzá az LMP volt társelnöke.

Hadházy Ákost ebben a történetben Rogán Antal találmánya sokkal jobban zavarja; a fideszes politikus egy elektronikus aláírásban volt feltalálótárs, ezért írhat be elég komoly összegeket magának évente. Hadházy úgy tudja, ezt a cégcsoportot a találmánnyal az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is vizsgálja.

Szerinte ugyanakkor Rogán Antalnak nem ezért kell legfőképpen felelnie, ha lesz egy rendszerváltás, hanem a propagandáért és annak az áráért. Hadházy Ákos emlékezetett rá, hogy Varga Mihály miniszter szerint az a korrupció, amikor valaki vagy túl drágán, vagy feleslegesen vesz valamit az állam. A propagandánál súlyos tízmilliárdokat juttatnak egy szűk körnek, ráadásul nem is csak feleslegesen, hanem ártalmas célokra, kormányreklámokra vagy sorosozásra költik. „Ez maga a lopás”, az adófizetők nyilván nem ezért fizettek be évi ötvenmilliárd forint körüli összegeket – mondta. Ezeket eleinte megpróbálták feljelenteni, de az ügyészség nem nyomozott.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Wikimedia Commons

Esti gyors
2020. február 3., hétfő 18.40
Műsorvezető: Dési János