„Klubrádió
A lényeg

Kamurendezvényen ismerkedett a fiatalokkal a 22 éves helyettes államtitkár

17/01/2020 12:18

| Szerző: Klubrádió

Kamurendezvényen ismerkedett országjáró körútján Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár a fiatalok problémáival, Hadházy Ákos szerint. A független országgyűlési képviselő ezúttal annak járt utána, hogy az emberminisztérium frissen kinevezett tisztségviselője milyen rendezvényen folytatott konzultációt a választókkal.

2020. január 17. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (20.01.17.)
01:04
00:00

Kiderült, hogy fiatal választók helyett valójában, mások mellett egy miniszterrel és egy országgyűlési képviselővel konzultált csupán Rácz Zsófia, ráadásul mindezt egy olyan egyesület szervezésében, amely – Hadházy Ákos szerint – korábban is visszaélésszerűen használt fel több mint 100 millió forint EU-s forrást.

Az új, fiatalokért felelős helyettes államtitkár Facebook-oldalán azt írta, országjárásra indul, hogy megismerje az ifjúság problémáit. Érpatakra látogatott, hogy az agráriumban dolgozók problémáiról halljon. Hadházy Ákost érdekelte, hogy Rácz Zsófia ezt hogyan oldotta meg, és kis utánajárással arra jutott, a helyettes államtitkárnak olyan "fiatalok" segítettek, mint Nagy István agrárminiszter vagy Simon Miklós országgyűlési képviselő, ugyanis ők tartottak előadást egy Hierotheosz nevű egyesület rendezvényén.

Ez a szervezet is nyert 140 millió forintot európai uniós pályázatokon, és megnézve, hogy ebből mit valósítottak meg, azt látni, hogy néhány ember szedegeti a szemetet, vagy néhány ember ücsörög egy előadáson, amelyet például a helyettes államtitkár tart – mondta Hadházy Ákos a Klubrádiónak.

A Hierotheosz Egyesület Facebook-oldalán azt írta: 2011-ben alakultak Máriapócson. A görögkatolikus egyház társadalmi tanításának szellemében végzik tevékenységüket, kiemelt feladatuknak tartják a görögkatolikus kulturális és közéleti örökség bemutatását, közösségi programok szervezését.