„Klubrádió
A lényeg

A DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antallal szemben

1/02/2020 17:07

| Szerző: Klubrádió

A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Rogán Antallal szemben, miután kiderült a vagyonnyilatkozatából, hogy 809 millió forintnyi a megtakarítása.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének elvileg csak a képviselői és miniszteri fizetés járt, ez az összeg azt jelzi, hogy vagy lángelme, pénzügyi zseni, vagy korrupt gazember – hangsúlyozta Barkóczi Balázs. Az ellenzéki politikus kijelentette, hogy ekkora megtakarítás politikusi fizetéséből nem jöhet össze. Kiváncsiak a részletekre,  mintahogyan fogalmazott Barkóczi Balázs, legyen végre esélye a melósnak, tanárnak, mentősnek, tűzoltónak is, hogy gyarapodjék. Ennyivel Rogán Antal biztosan tartozik a magyaroknak - írta közleményében a DK szóvivője.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében a több mint 800 milliós vagyont azzal magyarázta, hogy Rogán Antal válása után "az erdőterületeket leszámítva, minden ingatlanját és ingóságát eladta". A fideszes miniszternek van még 18 milliós tartozása magánszemélyek felé. Miniszteri illetménye csaknem 2 millió forint, emellett találmány-hasznosítási díjként közel 200 millió forint eseti jövedelemhez jutott a Mobilsign kft-től.  A miniszter azt írta, hogy szerinte vagyoni helyzete világos, nyilatkozatában a hatályos jogszabályoknak megfelelően mindent átláthatóan, részletesen feltüntetett.