„Klubrádió
Reggeli gyors

Hadházy: Rogán ügyvédje lehetett Zuschlag kapcsolata kamupárt-ügyben

6/05/2021 11:18

| Szerző: Klubrádió/szg

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint egy telefonlehallgatás jegyzőkönyve bizonyítja, hogy az egykori MSZP-s, korábban csalás miatt elítélt Zuschlag János „szokott kapcsolata” kamupártos ügyben Rogán Antal kabinetminiszter ügyvédje volt. Azt mondta: ez az első komoly bizonyíték, amellyel „összefüggést lehet bemutatni a Fidesz és a választások manipulálása között”. A rendőrség visszadobta a feljelentést.

2021. május 06. Reggeli gyors - részlet 21.05.06. Hadházy Ákos
08:46
00:00

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt arról kérdeztük, hogy lehallgatási jegyzőkönyv került a birtokába. Hangsúlyozta: gyakorlatilag ez az első komoly bizonyíték, amellyel „összefüggést lehet bemutatni a Fidesz és a választások manipulálása között”. Elmondta: a felvételen Zuschlag János beszél egy tettestársával arról, hogy „miért nem kapunk még utasítást felülről, miközben ’14-ben már kaptunk”. Róla azt kell tudni, hogy bírósági eljárás alatt áll, mert „szervezte a kamupártokat, nem is egyet”. Zuschlag hozzáteszi, hogy „akkor majd megy Rogán ügyvédjéhez”, akitől négy évvel korábban is kapott utasításokat. Hadházy közölte: az általa megkérdezett szakértők szerint valódi ez a bizonyíték.

Hadházy Ákos megkérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, aki nem válaszolt, majd feljelentést tett, de azt elutasították, szerinte azért, mert Rogán Antal neve szerepelt benne. Azt mondta: a felvétel valódiságát lényegében a rendőrség is megerősítette. Vagy ha őt megvezették, akkor a rendőrséget is, mert a rendőrség válaszában közölte vele, hogy létezik ilyen dokumentum, és az is van benne, amit ő tud. Az a kérdés, hogy miért nem nyomoztak tovább – tette hozzá. Kíváncsi rá, hogy szóba kerül-e ez a bíróságon, mit mond Zuschlag János, ki volt ez az ügyvéd és miért pont vele beszélt.

A rendőrség azzal utasította el a feljelentést, hogy csak előkészületekről van szó, nem valósult meg a választás rendjének megzavarása, viszont az elmondottak alapján 2014-ben megvalósult. Egy ilyen után normális világban kormányválság jönne, legalábbis a miniszternek távoznia kellene. De az ellenzéki politikus abban bízik, hogy legalább a „tettestársnak” le kell mondania, mert úgy tudja, ő is önkormányzati képviselő.

A titkos jutalom

Arról is kérdeztük az ellenzéki politikust, hogy szerdai bejegyzésében írt Juhász Tündéről, a Csongrád-Csanád megyei kormányhivatal vezetőjéről. Hadházy Ákos szerint a kormányhivatal-vezetők valójában főispánok, a megyék urai, ők állnak a teljes ottani államapparátus fölött. Az az információ jutott el hozzá, hogy Juhász Tünde kifejezetten magas jutalmakat osztogat magának, és ő dönt a jutalmairól. Hadházy megkérdezte tőle, milyen jutalmakat kapott, de a hivatalvezető nem mondta meg, mert szerinte a törvény szerint csak „felső politikai vezetőnek” kell ezt nyilvánosságra hozniuk, és ő csak sima politikai vezető. A független képviselő úgy tudja, 30 millió forintot kapott Juhász Tünde az elmúlt években. 

A teljes beszélgetést a  fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Facebook

Reggeli gyors
2021.05.06., csütörtök 8.35
Műsorvezető: Pálinkás Szüts Róbert