„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Ha Bayer ötforintosokat küld, összesöpörjük és visszaadjuk

16/09/2020 19:10

| Szerző: Klubrádió

Bayer Zsolt a Kúria döntése szerint is megsértette Hadházy Ákos személyiségi jogait. A Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa 300 ezer forint sérelemdíjat köteles fizetni Hadházynak, valamint bocsánatot kell kérnie tőle. A független képviselő azt mondta: ha Bayer, ahogy korábban ígérte, ötforintosokban dobálná be hozzá az összeget, szomszédaival összegyűjtik és ha a publicista jelentkezik érte, elviheti.  

2020. szeptember 16. Esti gyors / részlet, Hadházy Ákos (20.09.16.)
06:25
00:00

Szijjártó Péter szeptember 4-én helikopterrel repült a román-magyar határra, hogy beszédet mondjon egy határátkelő-átadáson – idézi fel a 24.hu. Ahogy Hadházy Ákos független képviselő észrevette, a külügyminiszter másfél hónappal korábban, július 14-én egy tolnai üzemlátogatásra is helikopterrel ment. A portál utánajárt, Szijjártó (akinek adriai luxushajózása miatt már kellett magyarázkodnia) egy Police feliratú, de kék-fehér helyett szürkére festett MD 902-es típusú légijárművet használ viszonylag rendszeresen.

Hadházy Ákost kérdeztük az Esti gyorsban a miniszter helikopterezéséről. Azt mondta, Szijjártó Péter lejött Tolnára egy „propagandaeseményre”, ahol egy magánüzemnek adott állami támogatást jelentett be. A helyi lap szerint „segítséget hozott” Szijjártó, és mint kiderült, helikopteren, ráadásul úgy, hogy a szolgálati Mercedesét előreküldte, abba ült át. Úgy tűnik, ez nem egyedi eset volt, viszonylag gyakran utazgat helikopterrel, amely nagyon elegáns gép, bőrüléses, VIP-felszereltsége van. Ezeket az elvileg rendőrségi helikoptereket pár éve Németországtól vásárolta a kormány egy közvetítő cégen keresztül, háromszor annyiért, mint amennyiért a németek eladták a közvetítőnek – tette hozzá.

Szijjártó Péter Hadházy szerint cinikus nyilatkozatot tett arról, hogy neki mennyi dolga van, és azokat nem lehetett volna elvégezni másképp, csak helikopterrel. Azonban – jegyezte meg az ellenzéki politikus – a külügyminiszternek nem feladata, hogy egy magáncég támogatását bejelentse. ráadásul mindössze 150 kilométert utazott, amely végig autópályán járható. A képviselő adatigénylést nyújtott be, hogy kiderüljön, pontosan hányszor helikopterezett Szijjártó.

Hadházy Ákost kérdeztük arról is, hogy a Kúrián is pert nyert Bayer Zsolt Fidesz-tag publicistával szemben. Közölte: kimondták, hogy Bayer megsértette a jogát a becsülethez és a személyi méltósághoz. Első és másodfokon is nyert, Bayer akkor azt mondta, hogy ötforintosokban akarja bedobálni hozzá az összeget. Azt üzente neki, hogy egy társasházban lakik, közös udvaruk van két pedagógussal, akik nagyon rendes emberek, segítenek majd összeszedni. Azonban – ahogy Facebook-bejegyzésében jelezte – utalásban várja a 300 ezer forintos összeget, az ötösöket meg majd visszaadják, ha jelentkezik érte a publicista.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Hadházy Ákos/Facebook

Esti gyors
2020. szeptember 16., szerda 18:35
Műsorvezető: Szénási Sándor