„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Célszerű lenne, ha Magyar nyilvánosságra hozná információit

19/03/2024 07:36

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Attól, hogy Magyar Péter "a portán feljelentést tesz, az ügyből nem lesz semmi" – véli Hadházy Ákos. A független képviselő szerint célszerű volna, ha Magyar, ha bír ilyennel, nyilvánosságra hozna valamiféle információt.

2024. február 20. Reggeli gyors - részlet 24.02.20. Hadházy Ákos
09:43
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, Magyar Péter feljelentést tesz a Völner-Schadl ügyben. Azt is megemlítette, hogy a korrupciós ügy irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara. Schadl György, a Végrehajtói Kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott, Rogán Antal embere volt.

"Aki valamennyire követi a híreket, tudja kik ezek az emberek" – mondta az Esti gyors hétfői adásában Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő többször is kifejtette, hogy az ügyből valamiért kimaradt Rogán Antal neve. Az ügyben feljelentést is tett 2022-ben.

Hadházy szerint a neveket Schadl és egy – a politikus  által "nehéz súlyúnak" nevezett – egészségügyi ügyelettel foglalkozó ember közt elhangzott beszélgetés során ejtették el, és amelyben 35 évre szóló "bulik" is szóba kerültek. Hadházy kitért arra, hogy ezek a bulik a betegszállításról és a rendezvények biztosításáról szóltak. Utóbiak esetében az Országos Mentőszolgálatot hívták korábban, ám ezeket inkább kiszervezik. Ha ezt koncesszióba adják, az hatalmas üzlet. Ilyen volt az autópályakoncesszió, amit Mészáros Lőrinc és Szijj László érdekeltségei, és a hulladékkoncesszió is, amit a Mol nyert meg.

"Ha véletlenül van Magyar Péternél valamiféle információ, azt célszerű lenne nyilvánosságra hoznia" – mondta Hadházy, hozzátéve, hogy ő is hasonlóan tett, amikor a saját feljelentését megtette. Attól ugyanis, hogy Magyar "a portán feljelentést tesz, az ügyből nem lesz semmi". Megjegyezte, a hatóságok neki azt mondták, hogy a feljelentés során valamiféle indoklás szükséges lenne, különben inkább a saját, már folyó nyomozásukra koncentrálnak.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Hadházy Ákossal
2024.03.18., hétfő 18:21
Riporter: Dési János