„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter szerint rendőri jelentés készült egy veszekedésükről, majd Varga Judit családon belüli erőszakról szóló videót tett közzé

17/03/2024 21:59

| Szerző: Klubrádió

Ez volt Varga Judit első megnyilvánulása a lemondása óta. Magyar Péter úgy reagált: "Nem tudom, mivel zsarolnak".

Vasárnap este először Magyar Péter posztolt arról, hogy Rogán Antal és a suttogó propaganda azt terjeszti róla, hogy többször megverte gyerekei anyját, és rendőrt kellett hívni hozzá. Szerinte ezek a vádak „totálisan abszurdak és minden valóságalapot nélkülöznek.” Közölte: büntetőeljárást kezdeményez minden sajtóorgánum, jogi és magánszemély ellen, aki/amely ilyen állítást megfogalmaz. A Facebook-bejegyzést tehát azért tette közzé, hogy elébe menjen a várhatóan róla megjelenő cikknek vagy cikkeknek. "Hallod-e te Rogán Antal?! Tényleg azt gondolod, hogy (...) ezzel eltántorítasz minket attól, hogy tégláról téglára visszavegyük a hazánkat?" – tette fel a kérdést.

Azt is írta: két hete megkereste egy online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy beszélni szeretne vele egy titkos, "betárazott" rendőri jelentésről, amely egy 2020. december 29-i, Varga Judittal folytatott családi vitájuk után készült. Úgy fogalmazott: "... egy szimpla családi vitánkat valótlan állításokkal sikerült izzadtságszagúan úgy kiszínezni, hogy a jelentés azt sejtesse, hogy én erőszakosan léptem fel a feleségemmel és az akkor őt védő állami testőrökkel szemben. A valóság persze egészen más volt. Arról volt pusztán szó, hogy egy veszekedés után a volt feleségem bejelentette, hogy egy általam nem ismert időszakra és helyre elviszi a közös gyerekeinket, amibe én nem akartam beleegyezni. És ahelyett, hogy ezt felnőtt emberek módjára sikerült volna négyszemközt rendeznünk, az eljárásba bevonásra kerültek az állami testőrök, akik konkrétan megakadályoztak abban, hogy a gyermekeimhez odamenjek. Én ezzel az esettel akkor nem álltam a nyilvánosság elé, éppen a gyermekeink védelme érdekében. A kapcsolatunk rendezése után többször kértem a volt feleségemet, hogy megismerhessem a titkosított jelentést, ami tudomásom szerint a belügyminiszter és a miniszterelnök asztalán is járt. Mindig elutasítást kaptam."

Szerinte onnan is tudható, hogy a rendőri jelentés tartalmának nagy része hamis, fiktív elemekből áll, hogy ha nem így lett volna, akkor mind a testőröknek, mind az érintett kormánytagoknak hivatalból feljelentést kellett volna tenniük. "Ilyet természetesen sosem tettek, hivatalos eljárás sosem indult ellenem, mivel a cél nem is ez volt, hanem hogy fogható legyek. Ahogy mindenki az a rendszerben" – tette hozzá a mozgalmával pénteken zászlót bontó Magyar Péter.

Majd Magyar Péter posztjának megjelenése után egy órával aktivizálta magát a Facebookon Varga Judit is, méghozzá először lemondása óta. A volt igazságügyi miniszter annyit írt: "Mindig van kiút", és az Ökumenikus Segélyszervezet kapcsolati erőszakról szóló, két évvel ezelőtti kisfilmjét osztotta meg.

Erre is reagált Magyar Péter, azt írta, szerinte volt feleségét zsarolják, emiatt „teregeti ki a házasságuk szennyeset”. Úgy fogalmazott: 

„Kedves Judit! Én, mint a gyermekeim anyját, téged egészen eddig védtelek egy ország előtt. Nem tudom, mivel zsarolnak, és azt sem, hogy miért teszed ezt a gyermekeinkkel. Én továbbra sem fogom a házasságunk szennyeseit kiteregetni a nyilvánosság előtt. Két mondat. Mi egy rossz házasságban éltünk, most viszont mindkettőnknek esélye van egy boldog kapcsolatra. Én szurkolok neked.

Péter”

(Kiemelt képünk 2021-es, fotó: MTI/Máthé Zoltán)