„Klubrádió
Megbeszéljük...

MZP nem zárná ki, hogy pártja felvegye Magyar Pétert listavezetőnek az európai parlamenti választásokra

18/03/2024 18:57

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Márki-Zay Péter minden támogatást megadna Magyar Péternek ahhoz, hogy megdöntse az Orbán-rendszert, ugyanakkor ha Varga Judit exférje fel szeretne kerülni a Mindenki Magyarországa Néppárt európai parlamenti listájára, azt a párt elnökségének kellene eldöntenie – mondta a pártelnök a Megbeszéljük című műsorban.

2024. március 18. Megbeszéljük-részlet (2024.03.18.) Márki-Zay Péter
16:59
00:00

Az elnökség komoly megfontolásának kellene megelőznie azt, hogy esetleg Magyar Péter a Mindenki Magyarországa Néppárt listavezetői helyére kerüljön az európai parlamenti választásokon – reagált Márki-Zay Péter pártelnök Bolgár György felvetésére. Főleg most, amikor elég komoly erkölcsi kérdések is fölmerültek Magyar Péterrel kapcsolatosan – tette hozzá MZP utalva arra, hogy Varga Judit volt igazságügyi miniszter, Magyar Péter exfelesége kiposztolt egy családon belüli erőszakról szóló kisfilmet, mintha megvádolná volt házastársát ezzel. Erre Magyar Péter úgy reagált, szerinte volt feleségét zsarolják, emiatt "teregeti ki a házasságuk szennyesét".

Márki-Zay Péter szerint ugyanakkor azt is tisztáznia kellene Magyarnak, hogy mennyire gondolja komolyan az Orbán-rendszer megdöntését. "Remélem, hogy ő nem arra gondol például, hogy Lázár Jánossal kell leváltani Orbán Viktort, mert mi konkrétan Vásárhelyen ezt látjuk" – fogalmazott Márki-Zay.

A Mindenki Magyarországa Néppárt abban érdekelt, hogy Magyarországon demokrácia és jogállam legyen, ezért hogy ha Magyar Péter is az európai, jobbközép, konzervatív, demokratikus jogállami elképzelést támogatja, akkor lehet arról beszélni, hogy Varga Judit exférje felkerüljön a párt listájára.  

"Ha bárki bármilyen színezettel, bármilyen háttérrel, bármelyik párthoz vonzódva lebontja Orbán rendszerét, abban mi ott leszünk és segítünk neki" – összegezte Márki-Zay Péter.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Márki-Zay Péterrel
2024. március 18., hétfő 16:20
Riporter: Bolgár György