„Támogassa
A lényeg

Hadházy feljelentést tett a "Tóni-gate" ügyében

3/02/2022 18:20

| Szerző: Klubrádió

Hadházy Ákos független képviselő a feljelentést azért tette, mert a rendőrség "elfelejtette" a korrupt végrehajtó lehallgatása alapján megvizsgálni, hogy ki lehetett Tóni, Barbara és Ádám.

Feljelentést tett a „Tóni-gate” miatt Hadházy Ákos szerdán – mindezt a független országgyűlési képviselő jelentette be a Facebookon csütörtökön – írja a hvg.hu.

A Völner-Schadl-ügyben a 444-en nyilvánosságra hozott nyomozati anyagokban egy helyen feltűnik "Tóni", akivel az a magánmentőszolgálat vezetője találkozott, aki Schadl számára a kékvillogós autót biztosította. Hogy ez Rogán Antal-e vagy sem, nem derült ki azóta sem, a szövegben ugyanott mindenesetre Tóni mellett Barbarát és Ádámot is megemlítik. Utóbbival egy 35 éves ügyről egyeztethettek a nyomozati anyagban leírtak alapján.

Hadházy a posztjában azt írta, hogy a feljelentést azért tette, mert a rendőrség “elfelejtette” a korrupt végrehajtó lehallgatása alapján megvizsgálni, hogy ki lehetett Tóni, Barbara és Ádám. Hadházy azt írta, hogy emlékeztette a rendőröket, hogy Rogán minisztert, feleségét és kabinetfőnökét pont így hívják, és hogy Rogán pont a Nemzeti Koncessziós Iroda vezetője, amely tavaly több, 35 éves koncessziót készített elő.

Hadházy szerint a rendőröknek a feljelentésre két héten belül mondaniuk kell valamit. Azt is közölte, hogy a feljelentést konkrét ügyben tett, illetve azért, mert maguktól nem akartak rájönni az összefüggésre. Szerinte ez olyan szakmai mulasztás, mintha egy orvos „elfelejtene” megnézni egy lógó karú ember röntgenjét.

A csütörtöki Kormányinfón is szóba került természetesen a Schadl-ügy. Megkérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert többek között arról is, hogy ki tudja-e zárni, hogy Völner–Schadl-ügyben keletkezett lehallgatási jegyzőkönyvekben szereplő Tóni, Barbara és Ádám név Rogán Antalt, a feleségét, Rogán Barbarát és Nagy Ádámot takarja. Erre azt mondta: "az ügyészség megkeresését javaslom".