„Klubrádió
Klubdélelőtt

Ha mindenre emlékeznénk, az életképtelenné tenne minket?

29/03/2019 21:00

| Szerző: Klubrádió

A márciusi utolsó Klubdélelőttben szerepelt/feltűnt Baló György, Bánó András, Vásáry Tamás, Joó Beatris, Krusovszky Dénes, Farkas Gábor, Dénes Gábor és Dr. Csávás Magdolna.

2019. március 30. Klubdélelőtt (2019. március 30., szombat 09:00)
156:32
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
A Klubdélelőtt adásának témái, vendégei voltak:

9.00 Farkas Gábor Liszt és Junior Prima-díjas zongoraművész 2017 óta vendégprofesszor a Tokyo College of Musicban, ezzel az első európai és egyben legfiatalabb mesterré vált.

9.30 Dénes Gábor rendezővel bőségesen volt miről beszélgetnünk. Többek között a magyar értelmiség XX. századi történetéről; másságról és toleranciáról; előítéletekről; értékekről és az örökségről, ami gazdagabbá tette a világot.

10.00 71 évesen hosszú és súlyos betegség után itt hagyott minket Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró. Március 30-án a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra. Bánó Andrással a magyar média minőségi, szakmai világáról, talán örökre eltűnt értékeiről beszélgettünk.

10.30 Vásáry Tamás karmester, zongoraművész a nevét viselő alapítvánnyal állami gondozásban élő gyermekeket segít hosszú évek óta. Alapítványának egyik motorja és segítője Joó Beatris, aki ötévesen került Amerikába nevelőszülőkhöz.

11.00 Krusovszky Dénes költő és író az alábbi kérdésekre keresi a választ: Ha mindenre emlékeznénk, az vajon tényleg életképtelenné tenne minket? Szerinte szükségünk van a  felejtésre, csak az a kérdés, hogy tudjuk-e jól használni, tudatosan alakítani, vagy egyszerűen csak hagyjuk, hogy az agysejtek eróziója elvégezze ezeket a dolgokat helyettünk.

11.30 Egy nagyszerű hír a Debreceni Egyetemről: a baktériumok fertőzőképességét meggátoló szénhidrátokat állítottak elő. Vendégünk volt Dr. Csávás Magdolna adjunktus, kutató.

11.45 Kétszáz éve indult felkeresni a magyarok ázsiai rokonainak vélt ujgurokat Kőrösi Csoma Sándor. A kerek évforduló alkalmából a székely tudós nyomába eredt Pengő Zoltán újságíró.

Klubdélelőtt
2019. március 30., szombat 09:00
Műsorvezető: Kun Zsuzsa