„Köszönjük,

Fideszes képviselő a pécsi gimis tablón - vidéki sajtószemle

27/04/2024 08:26

| Szerző: Klubrádió

Politikus a végzősök tablóin, részeg vezetőket kisegítő sofőrszolgálat, káoszba torkolló kormánypárti jelöltállítás, furcsára sikeredett választási lakásstratégia, bezáró urológiai osztály, a színház mellé épített zsúfolt munkásszálló, a kariatida letört karja, megrángatott kutyapárti jelölt és a roma gasztronómia szépségei. Ez itt a Fülke – vagyis a Független Helyi Lapok Közössége együttműködés heti lapszemléje.

Nézzük, milyen témákról olvashattak a vidéki független online média követői április végén Magyarországon.

Szabad Pécs: Hoppál Péter fényképe is felkerült a református gimnázium idei tablóira

Semmi politika nincs abban, hogy kötelezően Hoppál Péter fényképe is szerepel a pécsi református gimnázium végzőseinek tablóin (mint az iskola fenntartójának képviselőjét). Legalábbis ezt állították a Szabad Pécs megkeresésére az érintettek, a pécsi egyházi iskola vezetése és Hoppál Péter is. A fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta: nem politikusi minőségében került fel a tablókra, és nem is a saját ötletére. A pécsi független lap információi szerint mindenesetre a megújított tablók nem minden érintettnek nyerték el a tetszését. Még az iskolán belül is indulatokat váltott ki, de jó néhány szülő is felháborodott a döntésen.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
 Hoppál Péter, a Fidesz képviselője kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én. l Fotó: MTI/Kovács Attila
 
 

Borsod24: Amikor a sofőrszolgálatos nő győzködi a kapatos luxusautó-tulajdonost

Sokan még mindig exkluzív szolgáltatásnak fogják fel a sofőrszolgálati tevékenységet, azt hiszik, ez valami drága dolog. Pedig még olcsóbb is így hazamenni egy italozással töltött este után a gépkocsitulajdonosoknak, mintha egy oda-vissza taxizással számolnánk – az esetleges balesetokozás vagy a rendőrségi ellenőrzések kockázatáról nem is beszélve. Különleges történetek a miskolci éjszakából, két fiatal beszámolójából, a Borsod24 riporterének tollából.

Szol24: Káosz a Fidesz-KDNP választási taktikázásában

Bár a jászsági községekben továbbra is a kormánypárt jelöltjei számítanak esélyesnek a júniusi választáson, Jászberényben évek óta nem terem babér számukra, tavaly januárban ráadásul az időközi választáson 2/3-os vereséget könyvelhettek el. Az új jelöltekkel és elnökkel induló helyi Fidesz-KDNP-t a Nemzeti Választási Iroda buktatta le, eszerint már az aláírásgyűjtés első napján nagyot bakiztak – tudósított a Szol24.

Debreciner: Kidolgozatlan részletszabályok, eltévesztett célcsoport – Főnix Lakásprogram 

A programban szereplő debreceni lakások bérleti díjának egyharmadát a városi önkormányzat állná, másik egyharmadát azok a munkáltatók, amelyekkel szerződést köt Debrecen, a harmadik egyharmadát pedig a bérlő, aki legyen 35 évesnél fiatalabb, debreceni lakos. Ezt a konstrukciót tartalmazza az úgynevezett Főnix Lakásprogram, amit a választási kampány idején terjesztett elő a fideszes polgármester. A Debreciner cikkében az elképzelés árnyoldalairól is nyilatkoznak szakértők.

Veszprém Kukac: Vészcsengő – Megszűnik a veszprémi kórház urológiai osztálya

Június elsejétől megszűnik a megyei kórház urológiai osztálya. A szakrendelés megmarad. Ott talán kiderülhet, hogy mi a baj, de ha bármilyen beavatkozásra lenne szükség, ahhoz másik egészségügyi intézményt kell keresni, vagy százezrekért ott a magánrendelés. Ugye senki nem hiszi, hogy ezt Brüsszel, Soros, Gyurcsány intézte így? Június 9-én erre is gondoljunk a szavazófülkében, ha megszólal bennünk a vészcsengő – írja a Veszprém megyei hírportál munkatársa.

Kapos-T: Munkásszálló épül a Csiky Gergely Színház mellett

Kaposváron is megjelentek a Szita Károly polgármester kampányában meghirdetett "újraiparosítás" árnyoldalai: egy budapesti cég a belváros egyik legszebb részén, a Csiky Gergely Színházat körülvevő park mellett alakít át egy volt irodaházat nagy, százas nagyságrendű befogadóképességű munkásszállóvá. Az épületnek udvara nincs, kérdés tehát, hogy a majdan itt lakók a szabadidejüket, estéiket hol töltik: esetleg ellepik a Színház Parkot és az Iskola köz romantikus zeg-zugait. A majdani munkásszálló lakói az itt élők szerint többségében a Távol-Keletről érkeznek majd. A Somogy vármegyei kormányhivatal és a kaposvári önkormányzat hárít: az újság kérdéseire nem adtak érdemi választ, így a környék lakóinak egyelőre marad a bizonytalanság, ugyanakkor senki sem cáfolta a munkásszállóra vonatkozó információt – írja a Kapos-T.

Szegeder: Valahogy letört a Zenekonzervatórium egyik szobrának karja, de mindenki hallgat, hogyan

Nemrég újították fel a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának egyik épületét, a „Négyembörös házat”, de máris letört a négy közül az egyik kariatida, azaz oszlop helyett alkalmazott alak karja – valószínűleg pont a felújítás közben. A hibát azóta javították, ám sem az egyetem, sem a kivitelező nem akart arról nyilatkozni a Szegedernek, hogyan történt az eset, és miként lett újból karja az Atlasz-szobornak.

(Fotó: Szűcs Dániel/Szegeder)

KecsUp: Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

Inzultussal vette kezdetét az ajánlásgyűjtés Kecskeméten. A Kutyapárt helyi jelöltje április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, amikor egy férfi a politikust a kabátjánál fogva megrángatta és szóban inzultálta. Az esetről felvétel is készült, amin tisztán hallatszik, ahogy megfenyegették a politikai aktivistákat - számolt be a történtekről a KecsUP.

Szabolcs24: Ezért érdemes megismerni a roma gasztronómiát

A roma gasztronómia nemcsak gazdag ízeket és ételeket eredményez, hanem lehetőséget kínál az élelmiszerpazarlás csökkentésére, az energiahatékony főzésre, és az alapanyagok kreatív felhasználására is. Ezért érdemes tanulmányozni és megőrizni a roma konyha hagyományait, és alkalmazni azokat. Egy inspiráló forrás és példa lehet számunkra a fenntartható életmód és konyhai gyakorlatok terén – írja a Szabolcs24. A cikk recepteket is tartalmaz, például a bodagét, ami a cigány konyha egyik legismertebb étele.