„Klubrádió
Azt beszélik

Civilek kalapozzák össze a pénzt a debreceni akkugyár szakértői vizsgálatára

5/04/2024 13:03

| Szerző: Klubrádió

Kevesebb az autólopás, vajon műfajt váltottak a bűnözők? Jó-e Szegednek a hadiipari fejlesztés? Lesz-e szakértő, aki a CATL környezethasználati engedélyét megtámadó civilek összedobta pénzből elvégzi a hiányzó vizsgálatot? Ezekről volt szó az Azt beszélikben.

2024. április 05. Azt beszélik (2024. április 05., péntek 15:00)
23:56
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
Az Azt beszélik megállói április 5-én Gyula, Debrecen, Szeged és Vas megye voltak.

Bod Tamás, a Magyar Narancs újságírója arról beszélt, hogy miért kellett kivezényelni Gyulán csaknem ezer diákot és tanárt Novák Katalin januári látogatására a várba, és hogyan következik mindebből egy fideszes képviselőjelölt közelgő választási indulása.

Polgár Tóth Tamás a debreciner.hu-tól arról számolt be, hogy Debrecenben a civileknek kellett összekalapozniuk azt az összeget, amelyből egy hiányzó szakértői vizsgálatot lehet elvégezni a környezethasználati engedélyért az akkumulátorgyár kapcsán. Most már csak az a kérdés, hogy lesz-e szakértő, aki meri vállalni.

 
 Tüntetés Budapesten, 2023.szeptember 15-én.
Forrás:A Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület Facebook-oldala
 

Bod Péter, a Népszava munkatársa szerint Szegednek jót tesz az odatelepülő hadiipar – a fejlesztés lehetőséget teremthet ugyanis arra, hogy helyben tartsák a képzett munkaerőt.

Józing Antal a nyugat.hu-tól pedig arról mesélt, hogy töredékére esett vissza az autólopások száma Vas megyében és országszerte is. A bűnözők ugyanis vélhetően műfajt váltottak.

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Azt beszélik
2024. április 5., péntek 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztőasszisztens: Lehoczky Mirjam