„Klubrádió
Lég-Kondi

Feleljenek a fizetésükkel az ígérgető polgármesterek!

5/09/2019 12:11

| Szerző: Klubrádió

Több mint húsz civilszervezet azt szeretné elérni, hogy teljes polgármesteri, főpolgármesteri fizetésükkel feleljenek zöld ígéreteikért a hivatalt elnyerő jelöltek.

2019. szeptember 04. Lég-Kondi (2019. szeptember 04., szerda 15:00)
41:34
00:00
Műsorvezetők: Fórizs Mátyás

Nemrég indult az egyik legközérthetőbbnek tűnő internetes klímavédelmi magazin, a holnapelott.hu. Vigh Péter meteorológusokkal, éghajlatkutatókkal szerkeszti a honlapot. Érdemes meghallgatni a vele készült interjút, mert más megvilágításba helyezi a klímavédelemmel összefüggő kommunikációt.

Bizonyára ismerik a Fridays for Future diákmozgalmat, amikor a klímaváltozás ellen tüntetve nem mennek péntekenként iskolába a diákok. Elkezdődött a tanév, és annak néztünk utána, hogy ha épp nem sztrájkkal, akkor iskolán belül, hogyan tesznek a klímaváltozás ellen. Így bukkantunk Véber Nórára, a tatai Eötvös Gimnázium végzős hallgatójára.

Teljes polgármesteri, főpolgármesteri fizetésükkel feleljenek zöld ígéreteikért a hivatalt elnyerő jelöltek – legalábbis ezt szeretné elélni több, mint húsz civilszervezet. A Levegő Munkacsoport elnöke, Lukács András tartott szerda reggel a nevükben sajtótájékoztatót, és bemutatta azokat a vállalásokat, amikre most szeretnék megszerezni minden önkormányzati jelölt aláírását. Ha nem írják alá, akkor megint csak ígérgetnek, ha aláírják de nem teljesítik, akkor feleljenek ötéves fizetésükkel – mondja Lukács András.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Lég-kondi
2019. szeptember 04., szerda 15.00
műsorvezető: Fórizs Mátyás