„Klubrádió
Lég-Kondi

És jönnek a zöldek...

29/05/2019 13:56

| Szerző: Klubrádió

Gyorselemzés az EP-választások után arról, mit érhetnek el a zöldek most, hogy megerősödtek. Furcsa módon tiltakoztak környezetvédő fiatalok egy bankban. Ismét bekapcsoltuk a Lég-Kondit.

2019. május 29. Lég-Kondi (2019. május 29., szerda 15:00)
43:11
00:00
Műsorvezetők: Fórizs Mátyás

 
EP-választási eredmények
 

Mai műsorunkban politikai gyorselemzést hallhattak arról, hogy a vasárnapi európai parlamenti választások után mire számíthatunk, merre mozdul el Európában a klímavédelem ügye. Ez persze nemcsak a zöld pártokon múlik, mégis érdekes fejlemény, hogy Németországban ők lettek a második legerősebb párt, a szociáldemokratákat is maguk mögé utasítva. Vendégünk Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója volt.

- Diszkóvá változtatták az egyik angliai bank több fiókját is fiatal tüntetők, lényegében ellehetetlenítve a bank működését. Bojkottot is hirdettek, mondván, a pénzintézet a legnagyobb befektetője a fosszilis üzemanyagokat kitermelő projektnek. Angliai tudósítónk, Kárpáti Jakab jelentkezett.

- Klímavédő slam, azaz szabadvers-mondó versenyt rendeztek pár napja Budapesten, az első két helyezett el is hozta a Lég-Kondiba a versét.

- Beszélgetést hallhattak egy fiatalok alapította hazai építész-designer cég vezetőivel, például arról, hogy hogyan érvényesítik megrendelőikkel szemben a környezettudatosság szempontjait, akkor is, ha ez az ő részükről kíván plusz munkát és még több kreativitást. Vendégeink voltak: Alvégi Lóci és Eke Tamás, a Noppa Design alapítói.

A műsort a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.