„Klubrádió
Lég-Kondi

Drágább-e a környezettudatos élet?

22/05/2019 15:18

| Szerző: Klubrádió

Új klíma- és környezetvédelmi műsorunk második adásában utánajárunk, drágább-e és macerásabb-e a környezettudatos élet; hogyan kezelik a klímapolitikát Angliában, illetve idehaza, valamint hogy milyen környezeti károkat tudnak okozni az influenszerek.

Vegyél olyat, ami bio, egyél kevesebb húst, és mérd meg, mennyire terhelte a környezetet annak az ételnek az előállítása, ami az asztalodra kerül. Sokszor halljuk, hogy ilyesmikre kellene odafigyelnünk akkor, ha környezettudatosan szeretnénk élni, táplálkozni. Utánajártunk, hogy mindez mennyi macerával jár, és – mint ahogy sokan mondják – tényleg többe kerül-e környezettudatos termékeket, ételeket vásárolni. Drágább a környezettudatos élet, vagy csak közkeletű kifogásról van szó? Összeállításunkban az utca emberén túl Andacs Noémi, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa is megszólal.

 
Forrás: Pixabay
 

Mai műsorunkban összeállítást hallhatnak arról is, mekkora felelősségük van az úgynevezett influenszereknek akkor, amikor egy-egy profin elkészített fotóhoz csak díszletnek használják a környezeti kincseket, természetet, sokszor nem figyelve arra, hogy mekkora kárt tesznek a környezetben, hiszen amikor soktíz vagy sokszázezer, többnyire tizenéves követőjük meglátja, hogy példaképük hol fotózkodott, azonnal rohannak, hogy ugyanott, ugyanúgy készítsenek ők maguk is képeket. Ez vezet az úgynevezett overturizmushoz. Vendégeink: Varjú György, az Oroszlányi Horgász Egyesület elnöke és Szántó Zoltán, a Turizmus.com főszerkesztője.

Angliából tudósít ottani munkatársunk, Kárpáti Jakab, akivel a klímavészhelyezetről fogunk beszélni, ugyanis ilyet hirdetett ki az angol parlament.

Megnéztük, mivel jár, ha fürdésnél, fogmosásnál és mosogatásnál nem folyatjuk a vizet. Csak a komfortérzetünket rontja ez, vagy nehezebb így az élet? Egyáltalán: mennyi vizet tudunk odafigyeléssel megspórolni? Riportunkat Seres Samu készítette.

Végül utánajártunk az elmúlt hét hazai klímapolitikai káoszának. Kövér László szerint tényleg agymosás a klímaváltozással riogatni, vagy félreértették, félretudósították a házelnök szavait?

Címlapi kép: Pixabay

Lég-Kondi
2019. május 22. szerda 15:00
Műsorvezető: Fórizs Mátyás