„Klubrádió
Szerepvállalás

ENSZ-önkéntesek az ukrajnai háború menekültjeiért

15/01/2023 10:43

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Az ENSZ önkénteseinek szervezete (UNV) olyan szakértők toborzásában segíti a hazánkban működő ENSZ-szervezeteket, akik hatékonyan és gyorsan tudnak reagálni a háború teremtette válsághelyzetre. A Szerepvállalásban róluk és az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar programjáról volt szó, amelynek célja, hogy támogassák a fogyatékossággal élő emberek munkaerőpiaci integrálását.

2023. január 14. Szerepvállalás (2023. január 14., szombat 13:00)
25:30
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának kutatói egy olyan, három alkalomból álló szemléletformáló programot dolgoztak ki, amelyet kifejezetten cégek figyelmébe ajánlanak. Célja, hogy támogassák a fogyatékossággal élő személyek munkaerőpiaci integrálását, valamint pozitív irányba változtassák a programban résztvevő munkáltatók attitűdjét. A kulcs a méltányos foglalkoztatás, szemléletük pedig a "semmit rólunk, nélkülünk". Perlusz Andrea, a projekt egyik vezetője avatott be a részletekbe.

Az ENSZ Önkéntesei (angolul United Nations Volunteers, röviden UNV) szervezet célja egy olyan világ megteremtése, amelyben az önkéntesség nagyrabecsült, elismert és széleskörben alkalmazott eszköze a béke és fejlődés előmozditásának. A szervezet 130 országban végzi munkáját, tevékenységük Magyarországon az ukrajnai háború elől menekülők megsegítése nyomán vált kulcsfontosságúvá. Olyan szakértő önkéntesek toborzásában segítik a hazánkban működő ENSZ szervezeteket, akik hatékonyan és gyorsan tudnak reagálni a háború teremtette válsághelyzetre. Hornyák Mariann, az UNV magyarországi csapatának vezetője volt a vendégünk.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt képünk illusztráció, fotó: MTI/AP/Szergej Gric

Szerepvállalás
2023. január 14., szombat 13:00
Műsorvezető: Bíró Bori