„Klubrádió
Megbeszéljük...

Egyetértek a volt feleségemmel abban, hogyan működik ez az állam – mondta Magyar Péter a Klubrádióban

12/04/2024 18:37

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Magyar Péter közel egyórás interjút adott a Klubrádiónak. Beszélt a többi között a futballhoz fűződő viszonyáról, Ukrajna uniós csatlakozásának visszásságairól, illetve arról, hogy egyetértett volt feleségével, Varga Judittal abban, hogy Magyarország maffiaállamként működik.

2024. április 12. Megbeszéljük-részlet (2024.04.12.) Magyar Péter
63:34
00:00

Magyar Péter a beszélgetés elején leszögezte, hogy sokáig azért nem nyilatkozott a Klubrádiónak, mert az egyik munkatársunk, Arató András megengedhetetlen stílusban írt a volt köztársasági elnökről és a volt igazságügyi miniszterről, aki Magyar volt felesége és a gyermekei anyja is egyben. Ugyanakkor örömére szolgált, hogy munkatársunk már korábban bocsánatot kért, és magyarázatot adott az ominózus cikk félreérthetőségére. "Ettől függetlenül meg fogom kapni a kormánypárti propagandától, hogy én egy olyan rádióban szerepelek, ahol a gyermekeim anyját gyalázták, de innentől fogva én elfogadom a bocsánatkérést, és nagy örömmel vagyok itt" – fogalmazott a Tisza Párt alelnöke.

Az emberek tátott szájjal nézik, hogyan van Önnek ekkora munkabírása; hogy bírja ezt az ütemet? – kérdezte a műsorvezető, Bolgár György

"Majdnem azt mondtam, mint anno Knézy Jenő, amikor a Grasshoppers - Ferencváros BL meccs volt, és már harmadik gólt lőtte Vincze Ottó, hogy »emberek, végre egy meccs, amit élvezek, végre egy meccs, amit élvezek«" – felelte Magyar Péter. Hozzátette, a propaganda támadásai, illetve a barátai támogatása megerősítik abban, hogy belépett a politikába. "Az bizonyos, hogy nem sokat alszom, hogy fogytam kilenc kilót két hónap alatt, nem tudok sportolni annyit, nem tudok annyit enni, sok minden történik, de valahogy minden nap úgy kelek föl a három-négy óra alvás után, hogy újult energiával, és egyelőre még nem fáradtam el" – fogalmazott.

 
Magyar Péter a Klubrádióban
 
2024.04.12.
Fotó: Mátyus László
 

A közel egy órás interjúban ezek voltak a legfontosabb témák, amikről Magyar Péter beszélt:

  • "A futballpályán azt mondták, hogy ugyan nem focizok jól, de rámenősségben és erőszakosságban ott vagyok. Én azt szoktam mondani, hogy ha azzal a stílussal, vehemenciával lépett volna föl korábban egy ellenzéki politikus, például a sajtóval és a propagandával, a közmédiával kapcsolatban, ahogy én néha fellépek, akkor valószínűleg egy nap után ő már nem lehetett volna politikus."
  • Magyar szerint különleges helyzetben lépett be a politikába, részben a kegyelmi-ügy, részben a társadalmi elégedetlenség révén. 
  • "Az én információim szerint az április 6-ai Kossuth téri rendezvény alatt egy vagy kettő elég nagy magánrepülőgép volt feltankolva és járó motorral a Budapest Airportnak a magánrepülőgépes terminálján, amelyik a hatalomhoz köthető" – fogalmazott, hozzátéve, az ő közössége részéről nem merült fel senkiben az erőszakos cselekményekre való felbujtás.
  • Új legfőbb ügyész és új, független ügyészség esetén "sokaknak a csuklóján kattanhat elég nehéz bilincs".
  • Havasi "Kólásdoboz" Bertalan miniszterelnöki szóvivő, vagy inkább "sajtóelhárító aktivista" azt mondta, Magyar egy reménytelen helyzetben lévő, elkeseredett ember, akivel a kormány nem foglalkozik. "Utólag visszanézve nem tudom, hogy ki adta ezt a tanácsot a miniszterelnöknek, hogy velem ne foglalkozzanak. Szerintem most már bánják, mert akkor még el lehetett volna tiporni" – fogalmazott Magyar.
  • "Mi egy garázscég vagyunk, és én jelenleg egy biciklivel megyek egy elég nagy tankhadosztály között."
  • Néhány napja vették át Legyél a változás! Egyesület, ahova már most több tízezren jelentkeztek vagy aktivistának, vagy tagnak, vagy szakmai segítséget, tanácsokat adni.
  • Létrehozták a Talpra magyarok! közösség Discord oldalát, ahol az érdeklődők chatszobákban kulturáltan beszélgetnek szakpolitikai kérdésekről. A trollokat igyekeznek távol tartani.
  • Magyar pár napja kezdett el külföldi sajtónak nyilatkozni. El szerette volna kerülni annak a látszatát, hogy külföldi befolyás áll mögötte. 
  • "Egy Orbán nélküli Fidesszel lehetne koalíciót kötni, de Orbán Viktor nélkül nincs Fidesz."
  • Nem az az érdekes, hogy a Tisza Párt milyen eredményt ér a júniusi választáson, bár bízik benne, hogy az ellenzéki oldalon a legjobb eredményt tudják felmutatni. Magyar szerint az a nagy kérdés, hogy a Fideszre hányan szavaznak majd. Ha 45 százalékot kap a kormányzópárt, az kudarcnak számít, ha viszont 40 százaléknál kevesebben voksolnak a Fideszre, akkor az totális vereség – mondta Magyar
  • Nagy bajban van a Fidesz. Látszik, hogy jelenleg ezzel a legalja, hazug, aljas, egyébként már-már vicces és szánalmas propagandával már a törzsszavazóik megtartásáért küzdenek – fogalmazott.

Magyar Péter egy hallgatói kérdésre válaszolva hosszan beszélt arról, megengedhetetlennek tartja, hogy míg más országok 5-10 évet dolgoztak azon, hogy az Európai Unió tagjai legyenek, addig Ukrajna szinte semmiben nem felel meg az uniós előírásoknak, mégis tagjelölti státust kapott. Ha nem lett volna háború, nem is vetődött volna föl a Ukrajna EU-s csatlakozása – mondta Magyar Péter, hozzátéve, ez a megoldás egy háborúra, az eszkalációra egy nagyon jó megoldás.

Magyar arról is beszélt, hogy a 2014-es a krími háború kitörése előtt az ukrán állam totálisan megosztott ország volt, ahol korábban folyamatosan váltották egymást az oroszbarát és nyugatbarát elnökök különböző forradalmak, politikai mozgolódásoknak vagy éppen különböző titkosszolgálati beavatkozások révén. Az oroszok rendkívül rossz taktikai döntést hoztak, mivel ha valamivel nemzetállammá kovácsolták Ukrajnát, akkor az a megtámadása volt – tette hozzá.

 
Magyar Péter és Bolgár György a Klubrádióban
 
2024.04.12.
Fotó: Mátyus László
 

Ugyanakkor Magyar nem állítja, hogy ne lenne fontos az orosz-ukrán háború kérdése, de szerinte lényegesebb a belpolitikával foglalkozni.

A főpolgármesterválasztással kapcsolatban arról beszélt, hogy egyik jelöltet sem tartja szimpatikusnak. Ő maga nem kíván indulni, és jelöltet sem kívánnak indítani, mert hiába nyerné meg esetleg a választást, a jelenlegi polgármesteri struktúra akadályozná, lehetetlenné tenné az ideális működést.

Ezzel együtt arról is beszélt, hogy független polgármester- és képviselőjelöltek jelentkezését várja a Tisza Párt. Arra már nem lesz idejük, hogy saját jelölteket indítsanak az önkormányzati választáson, de várják azok jelentkezését, akik "azonosulni tudnak a Talpra Magyarok Közössége és a Tisza Párt céljaival és víziójával”. Hozzátette, hogy az európai parlamenti képviselői pályázatukra eddig csaknem 540 kiváló pályázat érkezett.

 
Magyar Péter a Klubrádióban
 
2024.04.12.
Fotó: Mátyus László
 

A főváros költségvetéséről azt mondta, hogy valószínűleg Pozsony, Varsó és Belgrád is hasonló összeggel rendelkezik, nem ezen múlik, hogyan működik egy főváros, hanem a szabályozási struktúrán.

- De ha ez egy maffiaállam, ahogy Ön is mondja, meg a volt felesége – vetette ellen Bolgár György.

- Ezt nem én mondtam, ezt a volt feleségem mondta – felelte Magyar Péter.

- De nem értette egyet vele? – kérdezett vissza a műsorvezető.

- De egyetértettem – ismerte el Magyar Péter.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg, illetve videós formában is megtekinthetik a Klubrádió YouTube-csatornáján.

Megbeszéljük/Interjú Magyar Péterrel
2024. április 12., péntek 16:15
Riporter: Bolgár György