„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter újranyitná az ügynökaktákat

11/04/2024 09:09

| Szerző: Magyar Péter

Ezzel 34 éve adós a politikai elit – üzente Gulyás Gergelynek. 

Gulyás Gergelynek üzent a csütörtökre beígért kormányinfó apropóján Magyar Péter.

Azt írja:  "Az új kormány egyik első intézkedésként megnyitja az ügynökaktákat. Ezzel a lépéssel 34 éve adós a politikai elit, nem véletlenül. Nem véletlenül, hiszen eddig így nem derülhetett ki, hogyan és kik lopták szét első körben az országot 1990 körül és hogyan jött létre az a szűk hatalmi, gazdasági elit, amely azóta is uralja az országot. Néhol már az új generáció.

Egyúttal azt kéri: "ne akadályozzátok meg a pártdelegáltjaitokon keresztül, hogy a Nemzeti Választási Bizottság ma délután 16:30-kor nyilvántartásba vegye a Tisztelet és Szabadság (TISZA) Pártot a június 9-i választásokra. Ne süllyedjetek Oroszország szintjére."

Hogy miért nem publikusak ezek az akták még mindig, arra Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tavaly áprilisban azt mondta: "Ha nyilvánosságra hoznánk az ügynökaktákat, olyan embereket is lebuktathatnánk az egykori szovjet utódállamok felé, ami Magyarországnak nemzetbiztonsági kárt okozna. Ha egy ország ügynökhálózata nyilvánosságra kerülne, az megrendítené az ország nemzetbiztonságát"