„Klubrádió
Megbeszéljük...

Paul Lendvai: 14 év után valami felébredt Magyarországon

9/04/2024 16:55

| Szerző: Klubrádió

Hogy ebből mi lesz, nem tudja – de szerinte Magyar és Orbán sem. Nem tudni azt sem, mi lesz Orbán válasza, ha nagyobb veszélyt érez Magyar szereplésében. Magyarország mindenesetre érdekes lett.

2024. április 09. Megbeszéljük - részlet 24.04.09. Lendvai Pál
12:06
00:00

"Végighallgattam Magyar Péter interjúját a Partizánban, aztán egy másik interjúját az ATV-ben azzal a nagyon rosszindulatú hölggyel (Szöllősi Györgyi – a szerk.), megnéztem a volt feleségének egy és háromnegyed  órás nyöszörgését azzal a pasassal (Hajdú Pétera szerk.), aki kiugrott szerzetesre emlékeztetett. És ezek után azt tudom mondani: 2015 tavasza, azaz a Simicska-ügy óta nem volt ekkora villámcsapás a magyar belpolitikában, ilyen ellenzéki erő még nem jelentkezett – mondta a Megbeszéljükben Lendvai Pál, akit a Der Standardban megjelent cikke örvén kérdezett Bolgár György.

"Nem tudom, hogy ebből mi lesz. De a válaszokon és a kommentárokon azt látom, hogy nem tudják, mit kezdjenek vele. Ha Magyaréknak sikerül összehozni egy listát, egy pártnevet, és megjelenni az európai választáson, akkor meglepetést is okozhat" – fűzte hozzá.

Sok a ha – nyugtázta Lendvai –, de nem egyszerű vállalkozás, amikor valaki a belső körből rántja le a leplet erről a végtelenül korrupt társadalomról.

Tizennégy év után valami felébredt Magyarországon

– jelentette ki.

 
Paul Lendvai
 (kép: wikipedia)
 

Hogy ebből mi lesz, nem tudja – de szerinte Magyar és Orbán sem. Nem tudni azt sem, mi lesz Orbán válasza, ha nagyobb veszélyt érez Magyar szereplésében.

Lendvai Pál ilyen gyors politikai felemelkedést és ilyen gyors tömeg-reakciót még nem látott. Ez azt mutatja, hogy mennyire nagy az éhség a változásra. És amit még mutat: Magyarország még nem diktatúra. Persze nagyon sok függ attól, hogy mi lesz a válasz erre a kihívásra.

Ha Magyarnak sikerül az európai választáson 15-20 százalékot elérni, akkor hallatlanul jó pozícióba kerül. Ez a siker lökést adna neki, hogy a következő másfél évben felépítsen egy mozgalmat. Nagyon sok függ ettől a választástól – mondta Lendvai Pál.

Megjegyezte: nevetségesnek tartja, amikor felróják Magyarnak, hogy eredetileg nem volt Orbán ellen. Sok mozgalom kezdődött azzal, hogy valakik ellene fordultak annak, amiben korábban hittek, mert csalódtak, hogy ördögi rezsim lett belőle – emlékeztetett. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük/Interjú Lendvai Pállal 
2024. április 9., kedd 16:45
Riporter: Bolgár György