„Klubrádió
A lényeg

Varga Judit szerint neki soha senki nem mondta meg a Fideszből, hogy mit csináljon a magánéletében

27/03/2024 20:12

| Szerző: Klubrádió

Ezzel utasította vissza Magyar korábbi állítását arról, hogy a Karmelitából nem engedték őket elválni. Szerinte nem politikai céllal készítette volt férje azt a bizonyos hangfelvételt (amelyben a Völner-Schadl-ügyről és Rogán Antalékról van szó), hanem arra, hogy őt zsarolja. Erről Hajdú Péter Frizbi TV nevű YouTube-csatornáján beszélt a korábbi igazságügyi miniszter.

"Nem politikai céllal készítette Magyar Péter felvételt, hanem arra, hogy engem zsaroljon" – mondta Varga Judit Hajdú Péter Frizbi TV nevű YouTube-csatornáján. A volt igazságügyi miniszter először szólalt meg a kegyelmi botrány miatti, februári lemondása óta. (A korábbi tárcavezető a 444-nek a múlt héten még azt írta, elzárkózik a magánéleti témák megvitatásától.)

"Szörnyen megalázó ez a helyzet számomra" – fogalmazott Varga, és arról beszélt: nem akarta kapcsolata poklát bemutatni a nyilvánosságnak. Csak a családja tisztessége és igazságérzete érdekében szólal meg, tette hozzá. Szerinte sok ilyen családi történet van Magyarországon, és ez csak azért lehet különleges, mert ő egy időben igazságügyi miniszter volt.

"Sok olyan jelenet volt az életemben, például amikor egy nevelési tanácsadóban elsírtam magam, amikor azt mondta a hölgy, hogy hihetetlen, hogy maga ilyeneken megy keresztül, és közben Magyarország igazságügyi minisztere" – mondta Varga. 

Varga a műsorban azt mondta, már 2013-ban megpróbáltak egyszer elválni. Elmentek párterápiára, és megpróbálták rendezni a kapcsolatukat. Azt is állította a korábbi igazságügyi miniszter, hogy Magyar az ő pozíciójának köszönhetően kapott jó állásokat. De nem csak rajta, hanem jóbarátján, esküvői tanúján és egyik gyermekük keresztapján, Gulyás Gergelyen is „élősködött”, és közben folyamatosan sértegette a minisztert.

"Senki, soha, sem a Fideszből, sem a kormányból nem mondta meg, hogy mit csináljak a magánéletemben" – mondta Varga, ezzel visszautasítva Magyar korábbi állítását arról, hogy a Karmelitából nem engedték őket elválni.

Olyan is előfordult elmondása szerint, hogy volt férje bezárta egy szobába, amikor miniszterként indulnia kellett volna egy rendezvényre beszédet mondani. Az egyik kisfia szabadította végül ki egy másik kulccsal.

Általában kormánybuktatással fenyegetőzött Magyar Varga szerint a veszekedéseik során, ez szerepel abban a rendőrségi jegyzőkönyvben is, amely miatt a HVG kereste Magyart pár hete. Erről az esetről azt mondta a volt igazságügyi miniszter, hogy haza akart menni a szüleihez Miskolcra egy veszekedés után. „Te nem mész sehova” – közölte vele a volt férje, és megpróbálta megakadályozni, hogy kimeneküljön. Minden úgy történt Varga szerint, ahogy a rendőrségi jegyzőkönyvben szerepel.

Varga állítása szerint mindent feladott a váláskor, és anyagilag is nagyon rosszul járt. Ezt szerinte bárki láthatja a legutóbbi vagyonnyilatkozatában. Ekkor azonban már úgy érezte, hogy akár egy bugyiban is eljönne, csak ott tudja hagyni a férjét. Magyar mostani árulása után sok ismerősüknek most esik le a tantusz Varga szerint, hogy ő miről panaszkodott évekig.

"Állandóan attól kellett tartani, hogy Péternek milyen hangulata van. Attól féltem, hogy nem fogja abbahagyni az abúzust. És a Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban." – mesélte a volt igazságügyi miniszter a műsor előzetesében.

„Ami most történik, az a magyar politikatörténet leggusztustalanabb leszámolása és karaktergyilkossági kísérlete, amiben semmi sem szent” – reagált a szerda esti beszélgetés előzetesére Magyar Péter. Azt üzente volt feleségének, hogy nem fog vele nyilvános háborút vívni, mert szerinte Varga csak egy eszköz a romlott hatalom kezében, „nekem viszont nem csak a volt feleségem, hanem a gyermekeim anyja is vagy és leszel mindig”. „Végtelenül sajnállak, hogy ilyen helyzetbe kerültél. De a tét óriási. Egy egész országot kell most megmenteni” – írta Magyar.

Magyar Péter kedd reggel közzétett egy alig 2 perces hangfelvételt, amelyen a volt feleségével beszélnek a Völner-Schadl-ügy hátteréről 2023 januárjában. Ezen Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszél, hogy Rogán Antalék kihúzathattak bizonyos részleteket a korrupciós ügy nyomozati irataiból. De szóba került az is, hogy Schadl Györgyöt azért nem tudták megmenteni az eljárástól, mert Polt Péter nem ura a helyzetnek az ügyészségen. Varga Judit beszél arról is, hogy jóval az előtt figyelmeztették Völner Pál államtitkárt, hogy 2021 decemberében őt is meggyanúsították volna az ügyben.

Hajdú Péter szerepével kapcsolatban érdekes adalék lehet, hogy egy 2013-as műsorában Szepesi Nikolett egykori úszót – annak tudta nélkül – összehozta az őt szexuálisan zaklató gyúrójával. Szepesi könyvében állította, hogy 13 éves kora környékén molesztálta egy uszodai stábtag, a személyleírása alapján hamar az egykori gyúró, az akkor nyolcvanas évei elején járó Bacsa István keveredett gyanúba. Utána többen is jelentkeztek, akiket elmondásuk szerint szintén szexuálisan zaklatott a Kicsi bácsinak nevezett Bacsa. A Magyar Úszószövetség feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a Budapesti Rendőr-főkapitányság elévülésre hivatkozva lezárta a nyomozást 2014 januárjában.

Hajdú Péter akkor úgy reagált a hvg.hu-nak, hogy "az ilyen jellegű szembesítés klasszikus talkshow elem. Nem csak idehaza, hanem külföldön is gyakran használják".

(via telex.hu)