„Klubrádió
Mandátum

Egy lista? Két lista?

5/03/2020 17:46

| Szerző: Klubrádió

Bár még csak érünk el lassan a jelenlegi kormányzati ciklus feléhez, az ellenzék már a 2022-es választások stratégiáján gondolkozik. Hogyan fussanak neki? Közös listával? Vagy két listával? A Mandátum szakértő vendégei erről beszélgettek.

A Mandátum adásában ismét a 2022-es választásról elmélkedett Szentpéteri Nagy Richard, Wiener György és Szoboszlai György.

Az önkormányzati választások ellenzéki sikere igazolta a stratégiát, hogy a Fidesz legyőzhető összefogással. Egy aktuális közvéleménykutatás szerint mind a Fidesz, mind a hat ellenzéki párt együtt 31%-os támogatottsággal bír. Már zajlik is a gondolkodás, milyen stratégiával győzhetné le az ellenzék a Fideszt. Abban egyetértés van, hogy az egyéni jelöltek esetében az egy az egy elleni megoldás jelenthet sikert, de a listaállításról még nincs konszenzus. A baloldal a közös listát preferálja, a Jobbik szerint viszont két listát kellene állítani - egy Jobbik-Momentum-LMP listát és egy DK-MSZP-Párbeszéd pártlistát. A Momentum nyitott minden olyan megoldásra, amivel a Fidesz leváltható, az LMP pedig nem nevezte még meg, melyik út tetszene neki, csak azt, hogy üzengetés helyett tárgyalni kell az ellenzéki pártoknak 

Hogy melyik stratégia lenne a jó, arról beszélgettek választási szakértőink, akik az adás felvétele után videóban is nyilatkoztak.

Hallgassák a műsort, amiből még több kiderül.

Mandátum
2020. március 5. csütörtök 19:00
Szerkesztő-műsorvezető:
Szentpéteri Nagy Richard