„Klubrádió
Megbeszéljük...

DK: A Fidesz ősbűne a hazugság és a beteges vonzódás a közpénzhez

8/12/2020 19:47

| Szerző: Klubrádió/szg

Először megdöbbentek, aztán felháborodtak a fideszesek, amikor Varga Zoltán DK-s képviselő hétfőn ereszcsatornát vitt a Parlamentbe. Az ellenzéki politikus beszélt arról is, hogy hatezer fekete zászlót tűztek ki egy újbudai parkban a koronavírus áldozataira emlékezve. Azt mondta: nem akartak ilyen szimbolikus üzenetet küldeni, senkinek se hiányzott, hogy ez történjen, viszont Orbán Viktor szeptemberben még kijelentette, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani.

2020. december 08. Megbeszéljük / részlet, Varga Zoltán, DK (20.12.08.)
11:47
00:00

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője egy ereszcsatorna-darabbal jelent meg a Parlament ülésén hétfőn, azt mutatta fel Szájer József azóta lemondott és kilépett fideszes politikus brüsszeli botrányára utalva. Elmondta, egyszerűen betette egy posztertartó zsákba az ereszdarabot, a vállára vette, és besétált vele az Országház épületébe. Hozzátette: látni kellett volna a fideszesek arcát, amikor felemelte beszéde közben: először nagyon megdöbbentek, aztán felháborodtak. A legjobban az igazság fáj a kormánypártnak, nehéz szembesülniük azzal, hogy lebuknak, aztán az ellenzék ezt a szemükre is veti – fogalmazott.

Szóba került a beszélgetésben, hogy Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter szerint több ezer emberen tesztelhetik az orosz vakcinát itthon. A DK-s politikus felidézte: Az első hullám elején a népjóleti bizottságban meghallgatták Müller Cecília országos tiszti főorvost, akit ő akkor arra kért, hogy álljon a sarkára, és az egészségügy irányítsa a járvány elleni küzdelmet, ne egy „hozzá nem értő és kissé begőzölt fejű” politikus, a kormányfő. Az lenne a normális, hogy lehessen választani a vakcinák közül, de az említett „vátesz” eldöntötte, hogy ki az anya, ki az apa, és azt is, hogy szeretjük az orosz vakcinát – fogalmazott a képviselő. 

Ugyanis bár Orbán Viktor miniszterelnök októberben és novemberben is említette a többféle vakcina lehetőségét, az interjú idején az volt a legfrissebb információ, hogy Müller Cecília közölte: nem választhatjuk meg, melyik vakcinát adatjuk be magunknak, azt lehet majd kérni, amit a hatóságok engedélyeztek és a szakemberek hatásosnak és biztonságosnak tartanak. Erre néhány órával később reagált a Koronavírus Sajtóközpont, szerintük nincs ellentmondás. Azt írták: a magyar kormány 17,5 millió adag külföldi vakcinát kötött le különböző gyártóknál, de azok még nem érkeztek be az országba. Amint a lekötött vakcinák megérkeznek és a hatóság engedélyezi őket, elkezdődhet a beoltás. Jelenleg Magyarországon nincsen engedélyezett koronavírus elleni vakcina. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy a magyar emberek nem is tudnak miből választani. Erről beszélt sajtótájékoztatóján Müller Cecília – olvasható a közleményben. Hozzátették: változatlanul bíznak abban, hogy jövő tavasszal minden, Magyarország által megrendelt külföldi vakcina rendelkezésre áll, és akár többféle, a hatóság által engedélyezett vakcina lesz nagy mennyiségben, amelyből akkor majd akár választani is lehet.

Varga Zoltán azzal folytatta: a Fidesz ősbűne a hazugság és a közpénzekhez fűződő beteges vonzódás. Előbbire példa szerinte, hogy Orbán Viktor szeptember elején „nagy mellénnyel” még azt mondta, hogy mindenkit megmentünk, ehhez képest már hatezren haltak bele a koronavírusba, és ráadásul egyes hírek szerint néhányan azért, mert a betegség miatt legyengült szervezetüket a kórházban elkapott fertőzések támadják meg.

A DK az újbudai Bikás parkban hatezer fekete zászlót tűzött ki egy kis dombra, így emlékezve az áldozatokra. Arra a kérdésre, hogy miért egyedül hajtotta ezt végre a párt, a képviselő azt mondta: lehetett volna hosszasan egyeztetni az ellenzéki pártokkal, de teljesen biztos benne, hogy mindenki támogatja ezt az akciót.

Egyébként nem akartak szimbolikus üzeneteket küldeni Orbán Viktornak, se másnak, senkinek nem hiányzott, hogy hatezer zászlót ki kelljen tűzni. Azonban a kormány a nyáron „úgy szórta a pénzt luxusra, mintha nem lenne holnap”, viszont az országot nem készítette fel a járványra. Holott nem ezt ígérte a miniszterelnök, hanem azt, hogy „talpig fegyverben” várja az ország a második hullámot, és szinte határtalan egészségügyi erőforrás áll rendelkezésre. Varga Zoltán szerint azóta kiderült, hogy ez mind hazugság volt.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook

Megbeszéljük...
2020. december 08., kedd 16:10
Műsorvezető: Bolgár György