„Klubrádió

Orbán Viktor: Érvényben maradnak a korlátozások

7/12/2020 13:44

| Szerző: Klubrádió

Az operatív törzs javaslatai alapján Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy maradnaka  kijárási korlátozások januárig, ezalól egyetlen kivételt a karácsony jelenthet, de arról az akkori adatok tükrében december 21-én döntenek. Azt is hozzátette, hogy keddtől lehet regisztrálni az oltóanyagokra.

A jelenlegi kijárási korlátozások és a szigorú intézkedések január 11-ig érvényben maradnak, vagyis este 8 és reggel 5 között továbbra is tilos lesz az utcán tartózkodni. Csak december 21-én döntik el, hogy karácsony este lesz-e kivételes könnyítés az akkori állapotok ismeretében – jelentette be Facebookra feltöltött videóüzenetében Orbán Viktor. 

Azt azonban már biztosra mondta, hogy nem lesz kivétel december 31-én, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani – foglalta össze a 444. „Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy egy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk” - monta Orbán Viktor.

Orbán Viktor aláírta a digitális oktatással érintett csal?
 
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Benko Vivien Cher / MTI
 

A megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van, holnaptól (keddtől) indul a regisztráció, mindannyian jelentkezhetünk, ha be akarjuk magunkat oltatni.

Hozzátette, hogy a kormány szeretné elérni, ha az elsők között juthatnánk vakcinához, ezért mindenkivel tárgyal a kormány politikától függetlenül.