„Klubrádió
Megbeszéljük...

Fekete-Győr András: A kormánytagok előbb magukon teszteljék az orosz vakcinát

8/12/2020 22:17

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília azt mondta, hogy a vakcinák közül nem lehet válogatni. Ezzel kapcsolatban Fekete-Győr András a Momentum elnöke elmondta, hogy az emberek amúgy is bizalmatlanok az oltásokkal szemben, ezért különösen fontos lenne, hogy meghagyják nekik a választás lehetőségét.

2020. december 08. Megbeszéljük - részlet 20.12.08. Fekete-Győr András
09:57
00:00

Müller Cecília országos tisztifőorvos kedden bejelentette, hogy a nem lehet majd válogatni a vakcinák között, „majd szakmai alapon döntik el, hogy melyiket adják be” (később közleményben módosítottak kijelentésén). Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ezzel kapcsolatban fejtette ki pártja álláspontját. Hangsúlyozta, nagyon sokan félnek Magyarországon attól, hogy milyen injekciót akarnak nekik beadni. Hozzátette, hogy amikor a Sputnik V vakcináról van szó – amit egyébként Oroszországban sem kísértek megnyugtató teszteredmények – és amit az Európai Gyógyszerügynökség nem engedett át a háromfázisú rendszerén, akkor ez a félelem megokoltnak tűnik.

„Amennyiben orosz vakcinát szeretnének a magyar kormánytagok tesztelni, akkor először saját magukon próbálják ki, és ha minden rendben van, akkor be lehet adni a magyar embereknek is.”

Szerinte a választási lehetőséget mindenképp meg kell hagyni.

 
Fekete-Győr András Fotó: Facebook
 

Az ellenzéknek alkalmazkodnia kell

Az új választási törvényekkel kapcsolatban Fekete-Győr kifejtette, hogy a Fidesz célja egyetlen választási pártba kényszeríteni az ellenzéket. A politikus hozzátette, ez az Európai Unióban példátlan és egyáltalán nem biztos, hogy átmenne az ottani intézményrendszeren. Ebben az esetben azonban az ellenzéki pártoknak kötelessége alkalmazkodni. A másik lehetőség az lenne, hogy az ellenzék bojkottálja a választásokat. Hozzátette, ezzel a választók nem értenének egyet, így a kialakult problémát meg kell oldani.

Elmondta, hogy a jövő év során több előválasztás is lesz, és a Momentum azt szeretné, ha döntenének a miniszterelnök-jelölt személyéről, a helyi parlamenti képviselő-jelöltekről és a pártok közös listájáról is.

Orbán Viktor váratlan lengyelországi látogatásával kapcsolatban Fekete-Győr elmondta, nem aggódik amiatt, hogy a miniszterelnök megpróbálná kivezetni Magyarországot az Európai Unióból. Optimizmusát azzal indokolta, hogy a propaganda dacára is nagyon erős magyarok elköteleződése az unió iránt.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük...
2020.12.08. 16:45
Műsorvezető: Bolgár György