„Klubrádió
Megbeszéljük...

Déri Tibor: A DK nagyobb támogatottsággal tud ügyek mögé beállni

20/10/2022 19:57

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Déri Tibor Újpest ex-momentumos polgármestere családi okokra hivatkozva nem kíván 2024-ben újra indulni a pozíciójáért. Ezt közölte a Momentummal, akik szerinte méltatlanul fogadták a döntését. Ennek következtében kilépett a pártból, és DK frakciójában fogja folytatni munkáját az önkormányzatban. A Megbeszéljük című műsorban arról is beszélt a DK-s budapesti polgármesterekkel jó kapcsolatot ápol, és főváros dinamikáját is jobban tudják közösen terelgetni.

2022. október 20. Megbeszéljük részlet 2022.10.20. Déri Tibor
13:55
00:00

Déri Tibor szerint nem politikai okokból lépett ki a Momentumból. Azért döntött így, mert volt pártja, a Momentum mind egyéni, mind pártszinten méltatlanul járt el vele szemben. A párt Déri azon döntésére reagált így, miszerint az újpesti polgármester 2024-ben már nem kíván indulni a címért – tette hozzá. Elmondása szerint a párton belüli feszültségek következtében döntött aztán úgy, hogy kilép onnan, és a DK frakciójában folytatja munkáját.

Déri felidézte, hogy mikor a 2019-ben indult a polgármesteri címért, kikérte családja véleményét erről. Akkor a családja vállalta ezt a lemondásokkal terhes helyzetet, és támogatták Dérit törekvésében – mondta a polgármester. A hivatalban eltöltött három év azonban megmutatta neki, hogy polgármesternek lenni olyan 0-24-es elfoglaltságot jelent, amely során az önkormányzat minden egyes ügyét ismernie és koordinálnia is kell. Ezért most is leült a családjával, hogy beszéljenek Déri magánélethez fűződő viszonyáról. Elmondása szerint a családja arra kérte őt, hogy töltsön velük több időt. Ezért döntött úgy, hogy bár a politikában maradna, de polgármesterként nem folytatja tovább.

Déri elmondása szerint egy rossz hangulatú beszélgetést folytatott Gelencsér Ferenc, Momentum-pártelnökkel, amikor közölte vele, hogy nem kíván újra indulni polgármesterként. Valószínűleg ezen döntése miatt függesztették fel párttagságát – mondta Déri. Ugyanakkor ő továbbra is az újpesti önkormányzat munkáját szeretné segíteni, tette hozzá. Elmondása szerint azért döntött a DK frakciójához való csatlakozás mellett, mert jó kapcsolatokat ápol a párt budapesti polgármestereivel. Velük sikeresen tud együttműködni, és ezáltal a főváros fejlődési dinamikáját is eredményesebben tudják közösen terelgetni. A DK-val együtt nagyobb támogatottsággal tudnak kiállni a közös ügyeikért – nyilatkozta Déri Tibor.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük/Interjú Déri Tiborral
2022. október 20., csütörtök 16:15
Riporter: Bolgár György