„Klubrádió
A lényeg

Kilép a Momentumból és a DK frakciójához csatlakozik az újpesti polgármester

19/10/2022 17:08

| Szerző: Klubrádió

"Hosszú hetek gondolkodása és tépelődése" után kilép a Momentum Mozgalomból, a fővárosi közgyűlésben pedig a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozik Déri Tibor, Újpest polgármestere, aki erről a facebookon számolt be. Azt írta, Újpesten pártonkívüli polgármesterként folytatja a munkát, nem lép be a DK-ba.

Déri Tibor újpesti polgármester párttagságát szeptember elején függesztette fel a Momentum. A párt akkor azzal indokolta a lépést, hogy „az elmúlt időszakban bizalmi válság” alakult ki köztük. A Momentum vezetése napokkal kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására, de, mint írták, a vizsgálat eredményét Déri Tibor nem várta meg, szeptember 5-én arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. "Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését." – közölték.

Erről másnap azt mondta a polgármester, hogy több időt akar lenni a családjával, ezért adná át a polgármester-jelöltség lehetőségét másnak – sajtóhírek szerint a DK-s Trippon Norbertnek.

Csütörtökön pedig azt közölte: "Politikusi munkámat helyben, párton kívüli polgármesterként folytatom, ám Újpest jelene és jövője, a városrész fejlődése továbbra is szívügyem, ezért nem hagyom magára fővárosi képviselőként sem a kerületet."