„Köszönjük,
Vesztegzár - veletek vagyunk!

Csonka András nem tudja, hogyan folytatja karrierjét a vírushelyzet után

3/04/2020 16:50

| Szerző: Klubrádió

Bizonytalanságról, szorongásról, a színházi szakma leállásáról, valamint egészségi állapotáról és új utakról is beszélt a kényszerpihenőjét töltő Csonka András színész.

2020. március 30. Vesztegzár / részlet, Csonka András (20.03.30.)
13:52
00:00

Annak ellenére, hogy a mostani, koronavírus okozta helyzet borzalmas, és nagyon nagy pofon az emberiségnek, mégis miután szinte mindannyiunkát érint, változásra fogja ösztönözni az embereket az egész világon. Muszáj egymással kapcsolatban másképpen gondolkodnunk, egymás felé fordulóbbnak és szolidárisabbnak lennünk – mondta Csonka András színész a Vesztegzár – veletek vagyióunk című műsorunkban.

A szükséges változás kapcsán,  az idejét most szintén otthon töltő előadó, elmondta, bár maga és a környezete irányába is érzékeny embernek tartja magát, elhatározta, hogy ezentúl még jobban fog figyelni az élete apróbb mozzanataira, és annak megbecsülésére is. Az elmúlt időszakban rájött, hogy az ember a saját életében  olyan magától értetődőnek vesz mindent. Sokszor nem tud hálás lenni, megállni egy pillanatra, és rácsodálkozni a dolgokra. Az embereknek egymás felé pedig azért kell jobban nyitniuk, mert a közösség ereje segíthet megoldásokat találni az élet különböző kérdéseire. Ez tehát most mindannyiunk számára egy új út lesz, amim közösen járunk. – tette hozzá a színész.

 
Csonka András otthon
Forrás: Facebook
 

Csonka András a Klubrádiónak arról is beszélt, a színházak március közepén határozatlan időre leálltak, és a szakmában egyelőre csak kérdőjelek vannak. Mint fogalmazott, kollégáival azt sem tudják, hogy amikor ez a dolog lecseng, akkor az embereknek lesz-e bátorsága újra csoportosan színházba járni. Vagy egyáltalán lesz-e pénzük ilyesmire, hiszen sorban veszítik el munkájukat, sokan tartozásokat halmoznak fel. Jelenleg tehát ez egy nagyon sok sebből vérző történet, azt sem tudják, hogy folytathatja-e ugyanannyi előadóművész a pályáját a vírushelyzet után.

Ő maga az elmúlt napokban a koronavírus-járvány nélkül is kényszerpihenőn lett volna. A múlt héten ugyanis kórházba került, miután egyik ébredése után elkezdett zúgni a bal füle, az orvosi vizsgálat során pedig kiderült, hogy akut halláscsökkenése van. Ennek kapcsán megjegyezte, az a fajta ember, aki nagyon figyel az egészségére, sőt, hipochonder.

Az elmúlt évadban rengeteg előadásban játszott, de fellétidíjas szabadúszóként jelenleg nincs munkája, a próbafolyamatok megszakadtak, nincsen fizetése, és fogalma sincs, mikor fog újra színpadra állni, ami nagyon nehéz, szorongással járó helyzet a számára. Ennek ellenére otthon sem hagyja el magát, és rendszeresen jelentkezik élőben is az interneten, ahol a közönségével is igyekszik tartani a kapcsolatot.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Vesztegzár - veletek vagyunk/Interjú Csonka Andrással
2020. március 30., hétfő 20:00
Műsorvezető Sugár Ágnes