„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„Színésznek lenni, hogy minden lehessek”

14/03/2020 08:31

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

Ezért szeretett volna színész lenni Nagy Mari – mondta el a pénteki Ötösben. És bár ezt hamar felismerte, az út, ami a pályáig vezette hosszú és kacskaringós volt.

2020. március 13. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. március 13., péntek 10:00)
86:25
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Kaposvár mellett, Toponáron született, a szülei a helyi cukorgyárban dolgoztak, és első komolyabb keresetükből vettek egy tévét, amely a világot nyitotta ki Nagy Mari számára. Magához a színházhoz azonban a rádió vezette el, amelyet nagymamájával hallgatott és csodálattal figyelte a színházi közvetítéseket.

Habár szemérmes gyerek volt – mondta el Nagy Mari az Ötösben –, egy iskolai dolgozatban megírta az osztályfőnökének, hogy színész akar lenni. Eleinte persze csak nézőként látogatta a Kaposvári Színházat, később azonban tagja lett több különböző pozícióban is.

Elmondta, a színház nagy korszakát csípte el nézőként, és akkor vált idoljává Pogány Judit, majd később a tévé és a mozi hatására Venczel Vera is.

Nagy Mari ösztönösen fordult már gyerekként az előadóművészet felé. 14 évesen József Attila Ódájával megnyerte a Ki mit tud? -ot. Középiskolás korában már tudatosabban foglalkozott a szakmával, diákszínjátszókörbe járt, ahol azonban a fő nehézséget a próba jelentette. Elmesélte, az igazi kihívás az volt, hogy próbálni megtanuljon.

Színésznek jelentkezett a Kaposvári Színházba, ahova akkor súgónak vették fel és csak később léphetett színpadra. Szakmai gyakorlatát is végül a színházban végezte, a főiskola kimaradt az életéből.

Gálvölgyi János kérdésére Nagy Mari elmondta, amikor eljött Kaposvárról, egyenesen Fodor Tamáshoz vezetett az útja, mert érezte, a Stúdió K közelebb áll hozzá, mint a klasszikus kőszínház világa.

A beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Klubrádió

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. március 13., péntek 10:00