„Klubrádió
Vesztegzár - veletek vagyunk!

2140 kört tett meg saját lakásában a pécsi karanténlakó

31/03/2020 16:17

| Szerző: Klubrádió

Saját 58 négyzetméteres lakóingatlanában futotta le a félmaratont a pécsi Török András. A négy fal közötti sportteljesítmény nem szokványos a részéről, oka a járványhelyzet. Erről beszélgettünk vele a Vesztegzárban.

2020. március 24. Vesztegzár / részlet, Török András (20.03.24.)
07:12
00:00

A koronavírus-járvány miatt saját elhatározásból egyre kevesebbszer hagyja el otthonát a pécsi Török András, akinek közben erősen hiányzott a sport. Miután több külföldi sportolóról is hallott, akik lakásuk falai között kezdtek el futni, ezért múlt vasárnap úgy gondolta, ő is megpróbálkozik ezzel az újfajta kényszer szülte sportmódszerrel.

 
Török AndrásForrás: Facebook 
 

 

A félmaratont kültéri körülmények között már ezt megelőzően is többször teljesítette, ezt most a lakásán belül 1 óra 18 perces idővel sikerült abszolválnia, ez idő alatt összesen 2140 kört tett meg oda-vissza az 58 négyzetméteren.

Pécsi lakásában rajta kívül nem tartózkodott más, de GPS-es sportórájával minden adatot rögzített egy futóknak való alkalmazáson keresztül, melyet átállított beltéri funkcióra, ugyanis ilyen is létezik. A csaknem másfél óra alatt rengetegszer elfutott a hűtő előtt, mégsem állt meg inni vagy enni, csak miután befejezte a távot. Nem volt konkrét, saját maga számára előre meghatározott terve, de két óra körüli összidővel számolt már az elején is.

Utólag azért eléggé kiszáradt és izomláza is lett, mégis megérte a futás, legközelebb előre gondoskodik majd frissítésről – jegyezte meg a futó.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Vesztegzár – veletek vagyunk!
2020. március 24., kedd 20.00
műsorvezető: Pálinkás Szűts Róbert
szerkesztő: Bencsik Gyula