„Köszönjük,

Bezárt Kecskemét ikonikus áruháza, az orosz Mere jöhet helyette

14/05/2024 20:29

| Szerző: Klubrádió

Megyeszékhelyek Magyar Péter előtt és után, furcsa kampányköltések, a Horgosig jutó tram-train, eladott miskolci toronyház és a bezáró Szilvási Áruház – többek között ezek a témák érdekelték leginkább a független helyi lapok olvasóit a múlt héten, Kaposvártól Nyíregyházáig, Szegedtől Szolnokig. A Fülke lapszemléje.

Borsod24: Eladták a lepusztult miskolci húszemeletest

Régóta akart valamit kezdeni az önkormányzati ingatlankezelő a miskolci húszemeletessel. Az üresen álló ikonikus ingatlant sokan az öngyilkosok házának is nevezik a borsodi megyeszékhelyen. Eleinte tervben volt a toronyház felújítása és átépítése is, de a fejlesztésre nem sikerült pályázati pénzt szerezni – írja a Borsod24. Érdekesség, hogy a 119 lakásos házat nem a rendkívül sikeres, a Hell-cégcsoporthoz tartozó ingatlanfejlesztő vállalkozás, hanem egy budapesti cég szerezte meg, nagyjából 500 millió forintért, felújítási kötelezettség vállalásával.

Miskolci toronyház
 
 Miskolc 1967, a Pozsonyi utca, szemben a Szentpéteri kapui toronyház. lFotó: Szerző: VÁTI / Fortepan/Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ
 

Kapos-T: Magyar Péter-várás, választási cseresor, felszívódott párt

Magyar Péter számos, a térképen alig látható településen is megfordult már országjárása során, ám Kaposvárt eddig elkerülte. A Kapos-T kiderítette, hogy mégsem kell már sokat várni rá a somogyiaknak, e hónap tizenötödikén találkozhatnak vele a helyiek. A lap azt is kiderítette, mi lett a városban a kirúgott-lemorzsolódott Mi Hazánk-tagokkal, és mi történt helyben az LMP-vel.

Szabad Pécs: Újságírók az elhíresült pécsi buszbeszerzési ügyben történt fordulatról

Volvo-gate. Pécsi buszbotrány. A majdnem tíz éve kezdődött ügyről rengeteg részletet tudtunk már eddig is, de jogerős ítélet még nem született. Sőt, a Pécsi Ítélőtábla a napokban hatályon kívül helyezte az elsőfokú, felmentő ítéletet. De, hogy jutottunk idáig? Erről készült a Szabad Pécs friss podcast-adása, amelyben Ungár Tamást (Népszava) és Babos Attilát (Szabad Pécs) Gűth Ervin (Mecseki Müzli) kérdezte.

Szabolcs24: Óriási tömeg fogadta Nyíregyházán Magyar Pétert

Magyar Péter, a Tisza Párt arca az elmúlt héten járt Szabolcs-Szatmár-Bereg több kisvárosában, de a legnagyobb rendezvényét a megyeszékhelyen tartotta. Több ezer embert sikerült az utcára hívnia, hogy együtt tiltakozzanak többek között a Fidesz és az ellenzék bebetonozott pozíciói, az ellopott EU-s támogatások, a hazai közállapotok, a szegénység, a kórházak alulfinanszírozottsága, az emberek megfélemlítése miatt – tudósított a Szabolcs24.

Szegeder: Lázár János Szabadkára is vinné a tram-traint

Szabadkára is tram-traint vinne Lázár János, de a közbeeső városokba már nem biztos, hogy bemennének a járművek – írja a Szegeder. A napokban meg is járta Szerbiát a tram-train, de adminisztratív okokból most csak Horgosig jutott. A nemzetközi közlekedéshez szükséges kritériumok közül párat még teljesíteni kell, és a szakma se fogadja kitörő lelkesedéssel Lázár ötletét, tekintve, hogy a Hódmezővásárhely–Szeged vonalon is adódnak problémák.

Szol24: Gigantikus kampányköltésben a fideszes polgármester

A kampányok idején a politikai hirdetések megjelenéseiből jellemzően érezhető, nem egyenlő összegek állnak az egyes szereplők rendelkezésére és az is sokatmondó, hogy ki próbálja a saját programpontjait minél szélesebb körben terjeszteni és ki költ inkább az ellenfelei lejáratására. Arról, hogy Szolnokon, mi ezzel kapcsolatban a helyzet, a Szol24 közölt cikket.

KecsUP: Kecskeméten is boltot nyit az orosz Mere szupermarket hálózat?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a nagy múltú kecskeméti Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Volt, akit meglepetésként ért, más nem csodálkozott rajta, hogy április 26-tól már 30 százalék kedvezményt hirdettek a megmaradt árura, majd még aznap délután 50 százalékosat, bár akkorra a polcok már nagyrészt üresek voltak. Ezt követően végleg bezárták a kapukat. A tulajdonos Szilvási József azt mondta: még két hétig nem nyilatkozhat arról, hogy mi lesz az ikonikus bevásárlóközpont helyén. A KecsUp újságírója több forrástól is úgy hallotta, az orosz Mere szupermarket hálózat fog boltot nyitni.

Szilvási áruház
 
A Szilvási áruház Kecskeméten l Forrás: Google maps