„Klubrádió
Útszélen

Bezárkózás, kirekesztés, nemzeti rock

19/09/2020 13:13

| Szerző: Klubrádió

Működik a kormány propagandagépezete, amely darabokra tépi a társadalom szövetét, szítja az indulatokat, és biztosítja a "népnek" szükséges szellemi kábítószereket.

2020. szeptember 17. Útszélen (2020. szeptember 17., csütörtök 15:00)
43:44
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

Elsöprő hatású a kormányzati propaganda. Egy nemrég megjelent nemzetközi kutatás szerint a magyarok alig 12 százaléka adott igenlő választ arra a kérdésre, hogy szívesen látna-e városában, falujában olyan embert, aki valamilyen etnikai vagy szexuális kisebbség tagja, esetleg bevándorló. Tíz évvel ezelőtt ez az arány még 54 százalék volt, mára győzött a bezárkózás és kirekesztés politikája. Vannak-e történelmi okai is annak, hogy Magyarország a tolerancia-lista legaljára került?   

Fehér felsőbbrendűség, Trianon revíziója, idegengyűlölet, magyar kultúrfölény, kötelező antiszemitizmus – körülbelül ez jellemzi a nemzeti rockot. Hogyan vált a 2000-es évek elején még csak szűk réteget elérő szubkultúra mára súlyos állami milliókkal kitömött zenekarokká, kinek és mit kellene tennie azért, hogy a gyűlöletbeszédet ne kövesse erőszak? Beszélgetés Kriza Borbála szociológussal.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.

Útszélen
2020.09.17.15:00
Műsorvezető: Józsa Márta