„Klubrádió
Esti gyors

Baranyi: Lesz előválasztás Ferencvárosban

8/08/2019 19:21

| Szerző: Klubrádió

Voltak kétségek, de megtartják az előválasztást Budapest IX. kerületében Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea között, méghozzá várhatóan a jövő héten. Baranyi örül, hogy így lesz, de „súlyos kompromisszumokat” kellett kötnie.

2019. augusztus 08. Esti gyors / részlet, Baranyi Krisztina (19.08.08.)
05:58
00:00

Baranyi Krisztina Facebook-oldalán bejelentette, hogy megvan a megállapodás és a jövő héten előválasztáson döntenek Ferencvárosban a közös ellenzéki jelölt személyéről. Baranyit, aki független önkormányzati képviselő, az LMP, a Kutyapárt és a Sétáló Budapest támogatja, míg a másik jelöltet, Jancsó Andreát a Momentum, az MSZP és a Jobbik.

Elmondta: tényleg utolsó utáni pillanat volt, mire sikerült megállapodniuk, de örömteli, hogy így alakult. Ő kezdeményezte az előválasztást, mert látszott, hogy ez a helyzet máshogy nem oldódik meg demokratikusan. Mindkét felet illetően nagyon hosszú és fárasztó tárgyalássorozat végére tettek pontot. Ő minél hamarabb akar előválasztást, mert augusztus végén már aláírásokat kell gyűjteni az októberi választásra.

Üzenetében azt írta, súlyos kompromisszumokat kellett kötnie, ezt annyival egészítette ki: szerette volna megismerni a pártok által diktált megállapodási feltételek között az összes listás jelölt nevét; az egyénieket megkapta, de a listás jelöltekét még mindig nem. Márpedig ha polgármester lesz, egyáltalán nem mindegy, milyen csapattal dolgozhat a kerületért.

Baranyi Krisztina Karácsony Gergely segítségét köszönte meg. Az előválasztás meghirdetésekor a Párbeszéd és a DK közölte, semleges, az előválasztás győztesét támogatja majd. Nagyon sokszor akadtak el ebben a folyamatban, voltak vitás helyzetek, nem feltétlenül tisztességes módszerek, és mindig a Párbeszéd társelnökének, Karácsonynak a közbelépése, mediálása mentette meg a helyzetet.

A beszélgetés hangfelvételét a poszt elején kattinthatja! Címlapi kép: Baranyi Krisztina / Facebook

Esti gyors
2019. augusztus 08., 18.20
Műsorvezető: Gergely Zsófia