„Klubrádió
Megbeszéljük...

Baranyi Krisztina megtisztítaná a ferencvárosi közéletet

16/08/2019 18:46

| Szerző: Klubrádió

A szó fizikai és átvitt értelmében is. Jancsó Andreával együtt tud dolgozni, a sérelmeket pedig félre kell tenni és a Fidesz legyőzésére koncentrálni - mondja Baranyi Krisztina, a ferencvárosi előválasztás győztese.

2019. augusztus 16. Megbeszéljük / részlet, Baranyi Krisztina (19.08.16.)
09:03
00:00

Baranyi Krisztina, aki 72 százalékot kapott, bízott magában, mert úgy gondolja, hogy a munka nem vész el, csak átalakul szavazatokká.

Szerinte a budapesti egyezkedések miatt a kerületi jelöltek nevei röpködnek a levegőben, és a sok bába közt elvész a gyerek, ami rossz gyakorlat, mert a sokszor nem veszik figyelembe azokat a helyben ismert embereket, akiket az ott lakók követnek. Ez az előválasztási eredmény is bizonyította, hogy máshol is alkalmazni kellene ezt a módszert, mert az emberek imádják. Nagyon jó eredménynek tartja, hogy ennyien eljöttek az egyik nap szakadó eső és az egyébként tapasztalható hőség ellenére is. Az embereket érdekli a politika és szeretnének beleszólni a helyi ügyekbe.

A független önkormányzati képviselő ezt az egy délutánt meghagyja az örömködésnek. Azt gondolja, a nézeteltérések nem olyan szintűek, amelyek megakadályoznák őket, hogy holnaptól együtt kampányoljanak a Fidesz ellen. Ha sikerülne minél több budapesti kerületben győzni és így a közgyűlésben többségbe kerülni, azzal lehetne 2022-re valódi esélyt szerezni a NER-rel szemben.

Baranyi tehát félretesz minden sérelmet és a közös célért kezd dolgozni a többi párttal. Úgy véli, augusztus közepén már senkinek nem hiányzott a feszültség és az, hogy egymás ellen kampányoltak. Jancsó Andrea már egy éve (amikor még nem volt az ellenzéki pártok jelöltje) megkereste őt, hogy dolgozzanak együtt, ő akkor erre boldogan igent mondott, mert szerinte jól kiegészítik egymást az erősségeik. Nem fordultak egymás ellen, csak volt egy érdekellentét, de ezek után egyesítik erőiket.

Az alapvető célja, és azt is várják tőle a helyiek, hogy tisztítsa meg a kerületet, ez szó szerint és átvitt értelemben egyaránt. A kerületieket felmérések alapján egyik leginkább érdeklő probléma a köztisztaság, a parkok rendezettsége, a közbiztonság kérdése. Zavarja az embereket a kosz és az elhanyagoltság, ezért első intézkedése az lesz, hogy nagy teljesítményű takarítógépeket vásároltat. A közélet tisztaságáról azt mondta: teljesen átlátható, korrupciómentes legyen a kerület, minden egyes forint közpénzt a köz céljaira használjanak fel, ami ebben a kerületben finoman fogalmazva 9 éve nem jellemző.

Azért a legboldogabb, mert érezte a támogatást, a szeretetet hogy az emberek követték a munkáját, bíznak benne. Ez olyan politikai tőke, hogy nem is tudja, lehetne-e nagyobb politikusi célja, mint ez.

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Facebook

Megbeszéljük...
2019. augusztus 16., péntek 17.15
Műsorvezető: Bolgár György