„Klubrádió
A lényeg

Csalás nélkül megy az előválasztás Ferencvárosban

15/08/2019 13:03

| Szerző: Klubrádió

Csalásra utaló jel és problémák nélkül tart az előválasztás Ferencvárosban, péntek délután kettőig lehet szavazni, végeredmény pedig szintén pénteken, öt óra körül várható – mondta Magyar György.

2019. augusztus 15. A lényeg / részlet, Magyar György (19.08.15.)
01:12
00:00

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke arra a kérdésre, hogy a szavazólapon miért szerepel mindkét jelölt neve mellett a Párbeszéd logója, illetve miért hiányzik a DK-é, azt mondta, csak látszólagos az ellentmondás, a szavazólapra pontosan azt került fel, amit a pártok kértek. A Párbeszéd valóban mindkét jelölt mellé oda tud állni, a DK pedig azt jelezte, hogy a győztest támogatja. (Baranyit az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Sétáló Budapest támogatja, míg a másik jelöltet, Jancsó Andreát a Momentum, az MSZP és a Jobbik.)

 
Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea Katalin, az előválasztás két jelöltje
 


Négy sátorban lehet szavazni Ferencvárosban, a jelölő szervezetek képviselői, a jelöltek képviselői és a civil résztvevők vannak ott, nekik az a feladatuk, hogy a IX. kerületi lakosokat eligazítsák, szavazataikat összegyűjtsék. 

Szerdán ez elkezdődött, csütörtökön folytatódik, reggel 8-tól este 8-ig lehet szavazni, majd pénteken reggel 8-tól délután 2-ig, majd akkor urnazárás, náluk az ügyvédi irodában mindenki jelenlétében számolják a szavazatokat, és öt óra körül ki lehet hirdetni az eredményt, amely egyértelművé teszi, ki az a legitim polgármesterjelölt Ferencvárosban, akit a helyiek többségben megszavaztak.

Címlapi kép: Facebook/Baranyi Krisztina

A lényeg
2019. augusztus 15., csütörtök 12.00