„Köszönjük,
Reggeli gyors

"Az új gödi polgármesternek egy éve van bizonyítani"

15/05/2023 11:36

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A Samsung-gyár körüli problémák kiemelt helyen szerepeltek az új gödi polgármester, Kammerer Zoltán kampányában. Bodnár Zsuzsa, a Göd-ÉRT Egyesület aktivistája szerint a volt olimpikonnak cselekednie kell, mert alig egy éve maradt az önkormányzati választásokig.

2023. május 15. Reggeli gyors - részlet 23.05.15. Bodnár Zsuzsa
10:13
00:00

Ahogy arról kkorábban a Klubrádió is beszámolt, a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán nyerte a gödi polgármester-választást. Független jelöltként indult, de beállt mögé a kormánypárt, amelyik saját jelöltet nem is indított.

Az igazán fontos kérdés a Samsung akkumulátorgyár további jövője, valamint a lakosság hozzáállása a dologhoz. Külön érdekesség, hogy az összes indulóhoz hasonlóan Kammerer is biztonságos és egészséges környezet ígéretével kampányolt.

"Sokan remélik, hogy a kormány támogatását maga mögött tudva Kammerer alkudozhat" – mondta a Reggeli gyors hétfői adásában Bodnár Zsuzsa. A Göd-ÉRT Egyesület aktivistája hozzátette, hogy a korábbi ellenzéki városvezetés mozgástere gyakorlatilag megszűnt, a kormány büntetéssel is felérő intézkedései eredményeként bevétel nélkül maradt a város, a gödi önkormányzat működésképtelenné vált, noha a Samsung közel 4 milliárd forintos adót fizet Pest megyének.

"A gödi különleges gazdasági övezet bevezetése egyértelmű jelzés volt" – mondta Bodnár, hozzátéve, hogy a gödi városvazetés javaslatait, kéréseit, meg sem hallgatták.

A kormány ellehetetlenítő intézkedéseit, valamint az ezek nyomán kialakult "borzalmas" közállapotokat látva Bodnárt nem lepte meg a választások eredménye. Hozzátette, Kammerer kampányában kifejezetten utalt arra, hogy győzelme esetén kormányzati kapcsolatait is latbaveti, hogy a város érdekeit érvényesítse. Ezt meg is kell tennie, hiszen 2024-ben újra önkormányzati választások lesznek.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Bodnár Zsuzsával
2023.05.15., hétfő 7:33
Riporter: Herskovits Eszter És Selmeci János